Bedwantsen bestrijden

Een bedwants is ook wel bekend als een wandluis. Het is een parasitair insect welke onder de groep van wantsen valt. De bijnaam is eigenlijk misleidend. Een bedwants is namelijk geen luis, dus niet te verwarren met de klierluis.

De beschrijving

Bedwantsen zijn een klein insect welke 5 tot 6 millimeter lang wordt. De kleur van het insect is roodbruin tot bruin. Het lichaam is breed en ook erg plat. Eerst hadden bedwantsen (net als vlooien) vleugels. Door de jaren heen hebben ze die echter verloren. Je kunt nog wel wat flapjes achter het halsschild zien zitten. Op het achterlijf zitten er verticale haren welke een gestreept effect bezorgd.

Hoe leeft de bedwants?

De bedwants leeft van het bloed van de mens en van dieren. Doordat het veelal rondom het bed is te vinden wordt het een bedwants genoemd en prikt door de huid heen met zijn snuit (een steek snuit). Een buisje zuigt het bloed uit het lichaam en gaat door de huid en het tweede buisje brengt een verdovende stof welke ook anti-stollend werkt. Hierdoor voel je de beet eigenlijk niet en stolt het bloed niet zo snel. De bedwants neemt dan ook voldoende bloed en stopt daarna.

Hoe kun je een bedwants herkennen?

Een bedwants kun je herkennen aan de volgende zaken:

  • Je hebt altijd een jeukerig gevoel
  • Je hebt onverklaarbare bloedplekjes in het bed
  • Er zitten rode vlekjes in je bed

Wat te doen als je de bedwantsen herkent?

Als je weet dat je te maken hebt met bedwantsen dan is het belangrijk om ze direct te bestrijden. Isoleer de kamer waar het voorkomt. Verspreid niet alle spullen door het hele huis. Op die manier kun je voorkomen dat het huis vol komt te zitten met bedwantsen. Beddengoed en kleding dien je vervolgens op tenminste 60 graden Celsius te wassen. Daarna is het van belang om de juiste middelen in de bouwmarkt te kopen.

Bespaar op de kosten

Vergelijk offertes van verdelgers