Bedwantsen

Een bedwants is ook wel bekend als een wandluis. Het is een parasitair insect welke onder de groep van wantsen valt. De bijnaam is eigenlijk misleiden. Een bedwants of bedwantsen zijn namelijk geen luizen. Het is een insect welke je niet met een klierluis moet verwarren. Het is te vergelijken met een insect welke een parasitaire leefwijze heeft. De huidaandoening wordt ook wel cimicosis genoemd.

De beschrijving van de bedwantsen

De bedwantsen zijn een klein insect welke 5 tot 6 millimeter lang wordt. De kleur van het insect is roodbruin tot bruin. Het lichaam is wat breed en ook erg plat. Eerst hadden bedwantsen (net als vlooien) vleugels. Door de jaren heen hebben ze die echter vooral verloren. Je kunt nog wel wat flapjes achter het halsschild zien zitten. Op het achterlijf zitten er wat verticale haren welke een gestreept effect bezorgd bij de bedwants.

Hoe leeft de bedwants?

De bedwants leeft van het bloed van de mens en van dieren. Doordat het veelal rondom het bed is te vinden wordt het een bedwants genoemd. De bedwants prikt door de huid heen met zijn snuit (een steek snuit). Een buisje zuigt het bloed uit het lichaam en gaat door de huid en het tweede buisje brengt een verdovende stof welke ook anti-stollend werkt. Hierdoor voel je de beet eigenlijk niet en stolt het bloed niet zo snel. De bedwants neemt dan ook voldoende bloed en stopt dan met het innemen van bloed.

Lang zonder eten!

De bedwantsen kunnen als ze volwassen zijn maanden zonder eten. Het platte lichaam kan de smalste spleten betreden en het CO2 wat je uitademend plus de lichaamswarmte trekken de dieren aan. Een wondje lijkt veel op een muggenbult. Soms zijn er meerdere bultjes welke door meerdere bedwantsen gemaakt zijn. De rode vlekken trekken pas na een paar weken weer weg. De bedwants kan geen ziekten overbrengen, zoals vlooien en muggen.

Bestrijding

Het is moeilijk om de bedwantsen te bestrijden. Ze zijn erg vervelend en ook erg hardnekkig. Het is een ongedierte waar je echt last van kunt krijgen. Het is belangrijk om met man en macht de bedwantsen te bestrijden. Ontdek wat er allemaal mogelijk is. Het is vaak een zware klus om de bedwantsen te bestrijden. Vaak wordt er veel actie ondernomen zonder het gewenste resultaat te bereiken.

Zelf bedwantsen bestrijden

Als je zelf bedwantsen bestrijden wilt dan is het vaak een hele klus. Doordat de meldingen van bedwantsen steeds meer voorkomen is het belangrijk om maatregelen te treffen om te voorkomen dat de bedwantsen in je huis komen.

Hoe herken je een bedwants?

Een bedwants is te herkennen aan de beten op het lichaam. Het is goed om ze snel te herkennen. Op die manier weet je dat het niet om muggen of vlooien gaat. Als je weet dat je last hebt van bedwantsen dan is het natuurlijk belangrijk om ze snel en goed te bestrijden. Hoe eerder je verlost bent van de bedwantsen, hoe beter.

Actie!

Als eerste reactie van mensen wordt vaak het hele huis helemaal schoon gemaakt. Alles wordt gewassen en ook worden er bestrijdingsmiddelen gebruikt. Veel mensen nemen vaak direct actie. Helaas zijn ze moeilijk te bestrijden. Het is echter niet de juiste manier van handelen. Je brengt namelijk vaak zo de bedwants het hele huis in. Het beste is om de kamer waar de bedwants in voorkwam te isoleren en om de spullen daar te laten staan. Zo krijg je de kans op een verspreiding, die veel lager is. Ook het gebruiken van bestrijdingsmiddelen is niet altijd de juiste oplossing. Het is belangrijk om een andere aanpak te kiezen.

Voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Een gezegde wat ook geldt bij bedwantsen. Bedwantsen voorkomen is natuurlijk niet altijd mogelijk. Graag geven we je toch een aantal tips. Het is natuurlijk goed om ervoor te zorgen dat de bedwantsen geen kans krijgen.

Bedwantsen voorkomen door een goede hygiëne

Natuurlijk is de basis van een schoon huis een goede hygiëne. Een goede hygiëne zorgt ervoor dat ongedierte, insecten en ook de bedwantsen geen kans krijgen. Ze krijgen geen kans om het bloed uit je lijf te halen. Iets wat dus een basis is voor een schoon huis.

Een goede preventie sessie!

Daarnaast kun je ook de hulp inschakelen van een goede preventie. Een preventieve spraying van een professionele bedwantsen bestrijder kan ervoor zorgen dat je geen last meer zult krijgen van de bedwantsen.

Regelmatig de bedden schoonmaken

Natuurlijk is het ook zo dat je regelmatig de bedden goed moet schoonmaken. Door de bedden goed schoon te maken is het gemakkelijker om de symptomen op te vangen. Ook zal je sneller zien of er daadwerkelijk bedwantsen zijn.

Het juiste bedrijf bij de hand!

Natuurlijk is het ook slim om het juiste bedrijf bij de hand te houden. Als je last krijgt van bedwantsen dan kun je namelijk snel en goed actie ondernemen met de hulp van een professionele bedwantsen bestrijder. Via onze offerte dienst kom je snel in contact met bestrijders.

Bedwantsen herkennen

Hoe kun je bedwantsen herkennen? Het is natuurlijk belangrijk om te weten wanneer je te maken hebt met bedwantsen of niet. Het lijkt vaak alsof je last hebt van muggen of vlooien. Er zijn echter een aantal zaken waaraan je de bedwantsen kunt herkennen. Laten we die in dit artikel bespreken.

Hoe kun je een bedwants herkennen?

Een bedwants kun je herkennen aan de volgende zaken:

  • Je hebt altijd een jeukerig gevoel
  • Je hebt onverklaarbare bloedplekjes in het bed
  • Er zitten rode vlekjes in je bed

Wat te doen als je de bedwantsen herkent?

Als je weet dat je te maken hebt met bedwantsen dan is het belangrijk om ze te bestrijden. Isoleer de kamer waar het voorkomt. Verspreid niet alle spullen door het hele huis. Op die manier kun je voorkomen dat het hele huis vol komt te zitten met bedwantsen. Het is goed om daarna actie te ondernemen.

Hoe kun je de bedwantsen bestrijden?

Er zijn verschillende manieren om de bedwantsen te bestrijden. Als je dit zelf gaat doen dan is de kans klein dat je de bedwantsen goed zult bestrijden. Het is daarom slimmer om een bedrijf in te schakelen om de bedwantsen te bestrijden. Bestrijdt ze op de juiste manier en zorg dat ze nooit weer terug komen met wat professionele hulp.

Hoe vind je een goede bedwantsen bestrijder?

Een goede bedwantsen bestrijder kun je op verschillende manieren vinden. Door meerdere offertes op te vragen bij verschillende partijen krijg je een beter overzicht van de mogelijkheden. Ook kun je zo zien wat de verschillende tarieven zijn van de verschillende aanbieders.

Zelf bestrijden

Als je last hebt van bedwantsen dan is dat natuurlijk erg vervelend. Het is dan belangrijk om het zo goed en zo snel als mogelijk te bestrijden. Rode vlekken in bed, lichte sporen van bloed en een jeukerig gevoel zijn de eerste tekenen van bedwantsen. Het is dan goed om ze snel en sterk te gaan bestrijden. Zorg ervoor dat je de bedwantsen snel bestrijdt! Je kunt ervoor kiezen om de bedwantsen zelf te bestrijden. Ook is het mogelijk om de bedwantsen te bestrijden met de hulp van een professionele hulp. Een professionele hulp kent de klappen van de zweep, maar kost natuurlijk ook geld.

Waarom de bedwantsen zelf bestrijden?

De belangrijkste reden om zelf de bedwantsen te bestrijden is vaak omdat men geen geld wil uitgeven aan een professionele bestrijder. Ook de privacy van de slaapkamer is natuurlijk van groot belang. Het is dan beter om het dus zelf te gaan doen. Het nadeel is, dat de bedwantsen erg moeilijk te bestrijden zijn. Het is daarom belangrijk en ook noodzakelijk om zeker te weten dat je het goed doet. Je kunt er ook voor kiezen om niet zelf de bedwantsen te bestrijden.

Een professionele hulp inschakelen om samen de bedwantsen te bestrijden?

Het is goed om te kijken naar de mogelijkheden en de opties om een goede bestrijder te krijgen voor de bedwantsen. Het is daarom slim om meerdere offertes op te vragen om zo een goed beeld van de kosten te krijgen. Als je dit vergelijkt met het bedwantsen zelf bestrijden dan i s het zo dat alle kosten van het bestrijdingsmateriaal er al bij in zitten. Ook weet je dat het werk goed uitgevoerd wordt. En zo mogelijk krijg je ook een garantie op het werk van de professionele bestrijder. Dan weet je helemaal zeker dat de bedwantsen verdwenen zijn. Dat zou natuurlijk helemaal goed zijn.

Kosten en prijzen

Als je een professioneel bedrijf gaat inschakelen om de bedwantsen te bestrijden dan is het natuurlijk goed om te weten wat de kosten zijn. Hierdoor kun je dan namelijk snel en goed actie ondernemen. Het is slim om te kijken welke verschillende opties er allemaal zijn. Om de mogelijkheden te ontdekken is het slim om bij meerdere bestrijders een offerte op te vragen. Hoe vind je echter meerdere aanbieders en bestrijders van bedwantsen?

Meerdere offertes opvragen om de kosten bedwantsen bestrijden te ontdekken

Het internet en ook je eigen netwerk van vrienden en familie kan je goed helpen om een bestrijder van bedwantsen te vinden. Hier kun je dan een offerte opvragen. Het is slim om bij meerdere partijen een offerte op te vragen om zo te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Ook is het soms mogelijk om in een keer meerdere offertes op te vragen. Natuurlijk is dit helemaal ideaal. Zeker als de offertes binnenkomen en je ziet dat het prijsverschil tot 30 en soms zelfs tot 40 procent. Het is dan lonend om meerdere offertes op te vragen.

Een scherpe prijs en een goede oplossing

Natuurlijk is het de combinatie van een scherpe prijs en een goede oplossing om wel of niet voor een specifieke bestrijder te kiezen. Eigenlijk zijn de kosten soms van een ondergeschikt belang en wil je veel liever dat je verlost wordt van de bedwantsen. Het is simpelweg geen pretje om van bedwantsen last te hebben. Kies er daarom voor om ze snel en goed te laten verwijderen. Door meerdere offertes op te vragen kun je natuurlijk ook zien hoe snel iemand je kan helpen.

Hoeveel betaal je voor ongediertebestrijding?

Wat zijn de exacte kosten voor ongediertebestrijding? Gebruik het formulier en kom direct in contact met lokale ongediertebestrijders. Gratis en vrijblijvend.

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk offertes van verdelgers