Bestrijding en wering

Gif spuiten op vloerIn ieder huishouden komen ze voor, insecten, beestjes of kleine knaagdieren. Dit is vrij normaal, echter wanneer de populatie van deze verschillende soorten ongedierte groeit, kan dit al snel zeer vervelend worden voor je huishouden. Muizen die op kabels knagen en uitwerpselen achterlaten en insecten die van je eten of afval leven zijn geen plezierige gedachten. Naast deze eventuele materiële schade, kunnen sommige soorten ongedierte ook nog eens nare ziektes met zich meedragen. Overlast van ongedierte is hiermee op verschillende manieren schadelijk voor het huishouden. Wanneer de overlast van ongedierte groter wordt, is het aan te raden om de hulp in de schakelen van een professionele hand. Deze kan je helpen door advies te geven over de wijze waarop ongedierte kan worden geweerd en daarnaast de plaag verdrijven.

Ongedierte: wering en bestrijding

Over het algemeen kan vanuit twee verschillende invalshoeken een strategie worden ontwikkeld tegen de aanwezigheid van ongedierte. Ten eerste kan een vakman met specialistische kennis een preventieplan opstellen tegen ongedierte. Hierbij wordt er een indicatie gemaakt van de plekken binnen het huishouden die meer risico lopen om ongedierte aan te trekken. Op basis hiervan kan een strategie worden ontwikkeld voor de wering van ongedierte. Bijvoorbeeld het plaatsen van gaas tegen kleine knaagdieren, maar bijvoorbeeld ook een schoonmaakplan om insecten die afkomen op afval tegen te houden of het goed ventileren van vochtige omgevingen om het risico op huiszwammen te verkleinen. Wanneer er al sprake is van een plaag in je huishouden, wordt een plan opgesteld om deze zo snel mogelijk te verdrijven.

Hoe verloopt ongediertebestrijding?

Wanneer je besluit om de overlast van ongedierte te laten bestrijden, zal dit voor korte termijn enige invloed hebben op het dagelijkse huishouden. Insecten en kleine knaagdieren worden meestal verdreven door middel van gif. Dit soort gif is niet in de winkel te koop en moet worden toegepast door iemand met vakkundige kennis. Omdat dit gif over het algemeen ook schadelijk is voor mensen, kan het zijn dat dit voor een korte periode van invloed is op je dagelijkse huishouden. Nadat de populatie van ongedierte is verdreven, zal de ongediertebestrijding de restanten van het gif opruimen. Na deze behandeling is de plaag weg en zal de overlast van ongedierte geheel zijn verdwenen. Wanneer je last hebt van huiszwammen, deze schimmel soort nestelt zich met name in vochtige omgevingen, kan het nodig zijn om bepaalde delen of materialen te vervangen. De vakkundige ongediertebestrijding kan je over deze verschillende procedures voorzien van advies en informatie.

Wat kost het?

Wanneer je besluit om de overlast van ongedierte te laten bestrijden, zit hier natuurlijk een prijskaartje aan. Over het algemeen kost de bestrijding van insecten tussen rond de €50 tot €80 euro, terwijl het verdrijven van knaagdieren rond de €100 euro ligt. Dit zijn slechts gemiddeldes, de totale kosten kunnen sterk verschillen per soort ongedierte en per situatie. De behandeling van huiszwammen is vaak een stuk duurder. De prijzen hiervoor beginnen vaak tussen de €200 á €300 euro. Denk er hierbij wel aan dat het soms nodig is om bepaalde materialen, zoals steunbalken, te vervangen.

Vind de beste vakman

Achterhaal de exacte kosten voor ongediertebestrijding door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Gebruik het formulier en kom direct in contact met lokale ongediertebestrijders.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Bespaar op de kosten

Vergelijk offertes van verdelgers