Duiven bestrijden

Soms lijken we duiven erg leuke dieren te vinden, bijvoorbeeld als we ze op de pleinen van de grote steden onverschrokken rond zien waggelen en we ze voeren met stukjes brood, maar zo nu en dan kunnen we ze een stuk minder waarderen. Dit komt bijvoorbeeld voor wanneer je in hun soms niet te ontwijken ontlasting staat of je huis of bedrijf schade ondervindt aan diezelfde uitwerpselen of de nesten die ze vaak op, voor ons, onhandige plekken maken. Ook kunnen duiven zorgen voor het overbrengen van ziektes en worden ze soms ook wel ‘vliegende ratten’ genoemd. Om deze dingen zoveel mogelijk te voorkomen of tegen te gaan, hebben wij twee manieren om duiven gemakkelijk te bestrijden voor je opgesomd.

1. Simpele preventie

Voorkomen is altijd beter dan genezen; dat geldt ook voor duivenoverlast. Zorg er dus voor dat duiven geen reden hebben om zich bij jouw huis of pand te nestelen. Hiervoor is het vooral belangrijk dat je alles goed schoon houdt, zowel het gebouw zelf als de naaste omgeving. Ook de afvalbakken moet zo vaak mogelijk geleegd worden en altijd goed afgesloten zijn. Een juiste afsluiting is ook belangrijk voor het pand zelf; om duiven niet te laten nestelen in (lucht)gaten, is het verstandig om deze af te sluiten met gaas of iets dergelijks.

2. Radicalere maatregelen

Mocht je toch last krijgen van duiven, dan doe je er goed aan om meer en specifiekere maatregelen te nemen. Zo kun je duivenpinnen (ijzeren naalden) bevestigen op plaatsen waar duiven normaal gesproken even stil zitten en tot rust komen. Ook kun je duiven bestrijden met een ouderwetse vogelverschrikker of door met geluidsapparatuur klanken te creëren die voor hen afstotend zijn. Tot slot is het vangen van de duiven in daarvoor bestemde kooien een optie, maar van belang is dan wel dat er geen pullfactoren meer zijn voor deze duiven, dus geen etensresten of perfecte broedplaatsen. Anders komen ze gegarandeerd terug!

Hoeveel betaal je voor ongediertebestrijding?

Wat zijn de exacte kosten voor ongediertebestrijding? Gebruik het formulier en kom direct in contact met lokale ongediertebestrijders. Gratis en vrijblijvend.

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk offertes van verdelgers