Ganzen bestrijden

Ganzen weren kan je zelf. Ganzen zijn zwaargebouwde watervogels en zijn familie van de eend en de zwaan. Je ziet ze waarschijnlijk vaak grazen en rondlopen op het land. Ze kunnen goed op het land lopen, omdat ze goed ontwikkelde poten hebben: deze zijn sterk en vrij lang. Ganzen leven in groepen en trekken op met hun familie. Samen vliegen zij bijna altijd in een V-formatie, waardoor ze een grotere vliegcapaciteit hebben. Tijdens het vliegen moedigen de ganzen elkaar aan. De achterste ganzen vertellen de voorste ganzen door te vliegen op het tempo. Ze kunnen snelheden tot 45 kilometer per uur behalen.

Overlast ganzen

Omdat ganzen altijd in groepen vliegen of op het land grazen, zijn er mensen die last ondervinden van deze dieren. Voornamelijk op Schiphol zijn ze continue bezig met het ganzen weren. Ze kunnen namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen als ze in de vleugels van de motoren vliegen. Maar ook andere partijen kunnen last ervaren van deze dieren. Er wordt veel geklaagd over de uitwerpselen van de beesten en over de geluidsoverlast.

Weren

Wanneer je overlast ervaart van ganzen, zijn er verschillende opties die je kunt afgaan. Het meest diervriendelijke is ganzen weren. Hierdoor stuur je ze naar een andere plek en heb jij er geen last meer van. Bij ganzen weren kan je denken aan verschillende methodes. Het ligt eraan waar je last hebt van de beesten. Als ze aan je stijger vertoeven, kan er gedacht worden aan het plaatsen van gaaswerk. De ganzen kunnen dan veel moeilijker die kant op komen. Hierdoor kunnen ze ervoor kiezen om daar niet te stoppen, maar verder te zwemmen of vliegen naar een andere plek. Het is verboden om zelf het hef in handen te nemen door de beesten te gaan opjagen, doden of gevangen te nemen. Ganzen weren is daarom een optie die je zelf snel kunt toepassen.

Vind de beste vakman

Achterhaal de exacte kosten voor ongediertebestrijding door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Gebruik het formulier en kom direct in contact met lokale ongediertebestrijders.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Bespaar op de kosten

Vergelijk offertes van verdelgers