Ganzen

Ganzen weren kan je zelf. Ganzen zijn zwaargebouwde watervogels en zijn familie van de eend en zwaan. Je ziet ze waarschijnlijk vaak grazen en rondlopen op het land. Ze kunnen goed op het land lopen, omdat ze goed ontwikkelde poten hebben: deze zijn sterk en vrij lang. Ganzen leven in groepen en trekken op met hun familie. Samen vliegen zij in een V-formatie, waardoor ze een grotere vliegcapaciteit hebben. Tijdens het vliegen moedigen de ganzen elkaar aan. De achterste ganzen vertellen de voorste ganzen door te vliegen op het tempo. Ze kunnen snelheden tot 45 kilometer per uur halen.

Overlast ganzen

Omdat ganzen altijd in groepen vliegen of op het land grazen, zijn er mensen die last ondervinden van deze dieren. Voornamelijk op Schiphol zijn ze bezig met het ganzen weren. Ze kunnen namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen als ze in de vleugels van de motoren vliegen. Maar ook andere partijen kunnen last ervaren van deze dieren. Er wordt veel geklaagd over de uitwerpselen van de beesten en over de geluidsoverlast van de ganzen.

Weren van ganzen

Wanneer je overlast ervaart van ganzen, zijn er verschillende opties die je kunt afgaan. Het meest diervriendelijke is ganzen weren. Hierdoor stuur je ze naar een andere plek en heb jij er geen last meer van. Bij ganzen weren kan je denken aan verschillende methodes. Het ligt eraan waar je last hebt van de beesten. Als ze aan je stijger vertoeven, kan er gedacht worden aan het plaatsen van gaaswerk. De ganzen kunnen dan veel moeilijker de kant op komen. Hierdoor kunnen ze ervoor kiezen om daar niet te stoppen, maar verder te zwemmen of vliegen naar een andere plek. Het is verboden om zelf het hef in handen te nemen door de beesten te gaan opjagen, doden of gevangen te nemen. Ganzen weren is daarom een optie die je zelf snel kunt toepassen.

Hoeveel betaal je voor ongediertebestrijding?

Wat zijn de exacte kosten voor ongediertebestrijding? Gebruik het formulier en kom direct in contact met lokale ongediertebestrijders. Gratis en vrijblijvend.

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk offertes van verdelgers