Knaagdieren bestrijden

Bruine ratEen knaagdier behoort tot de zoogdieren. Ze hebben lange, scherpe tanden die hun hele leven door blijven groeien. Knaagdieren slijpen en vijlen de tandjes bij door op dingen te knagen.

En juist met dat knagen kunnen ze heel veel schade berokkenen in woningen en bedrijven. Sommige knaagdieren worden door veel mensen dan ook gezien als plaagdieren. In de meeste gevallen gaat het dan om muizen en ratten.

Wat zijn knaagdieren?

Veel zoogdieren behoren tot de categorie knaagdier. Er zijn ruim 1700 soorten en ze zijn overal ter wereld, met uitzondering van Antarctica, te vinden.

Een paar bekende soorten zijn:

  • Muizen
  • Ratten
  • Eekhoorns
  • Hamsters
  • Cavia’s
  • Chinchilla’s

Een knaagdier wordt vaak gehouden als huisdier, maar er leven ook nog heel veel soorten in het wild. In Nederland leven verschillende soorten muizen en ratten in bosrijke en waterrijke gebieden. Muizen en ratten lusten vrijwel alles. Ze voeden zich onder andere door het eten van boomfruit, granen en ander vet voedsel. Maar in tijden van schaarste kunnen muizen ook smullen van een lapje stof.

Overlast van knaagdieren

Knaagdieren kunnen in stedelijke gebieden behoorlijk veel overlast bezorgen. Op plekken waar veel mensen wonen, is ook veel voedsel te vinden. Steeds meer van deze dieren trekken naar de stad om zich hier te voeden met allerlei etensresten die ze kunnen vinden op straat, in vuilniszakken of in gebouwen. Muizen en ratten kunnen zich door zeer smalle spleetjes en gaatjes werken en komen zonder enige moeite jouw woning binnen. Omdat een knaagdier zich razendsnel kan voortplanten is er al gauw sprake van een ongedierte plaag.

Een knaagdier in huis is niet alleen vervelend omdat ze voedsel aanvreten, maar ook omdat ze dingen stuk bijten. Daarnaast kunnen ze nare ziektes en infecties overbrengen en vervuilen ze je woonruimte met hun uitwerpselen. Het is daarom ook belangrijk dat je plaagdieren zo snel mogelijk laat bestrijden door een professionele bestrijdingsdienst.

Vind de beste vakman

Achterhaal de exacte kosten voor ongediertebestrijding door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Gebruik het formulier en kom direct in contact met lokale ongediertebestrijders.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Bespaar op de kosten

Vergelijk offertes van verdelgers