Konijnen

Konijnen kennen we allemaal als huisdier: in een hok in de tuin of binnenshuis. Maar naast de konijnen die wij als huisdieren houden, zijn er ook wilde konijnen. Wilde konijnen leven het liefst in de vrije natuur op zandgronden. Op de halfopen landschappen kunnen zij zich beter verschuilen voor de vijand. Dat schuilen doen zij in de hollen die zij graven. Deze hollen zijn vaak doolhoven waarin zij leven met meerdere konijnen. De meeste wilde konijnen hebben een bruinachtige huid, zodat zij niet zo opvallen voor vijanden zoals, vossen, katten, slangen en verschillende roofvogels.

Voedselbronnen

Wilde konijnen leven, net als ieder ander konijn, van plantaardig voedsel. Zij eten onder andere gras, kool, graan, kruiden en akkergewassen. Wanneer je landbouw beschikt, is er een kans aanwezig dat dit aan gegeten wordt door wilde konijnen. Een konijn komt namelijk nooit alleen, deze leven in groepen die ieder voor zichzelf op jacht gaan voor eten. De schade die konijnen aan kunnen brengen, kan erg groot zijn. Je kan het dan vergeten als boer om je aangevreten gewassen nog te verkopen.

Schade van konijnen

Naast het voedsel dat zij van landbouw eten, kunnen konijnen ook andere schade aanbrengen. Wanneer je hier overlast van hebt, kan je de konijnen weren. Ze kunnen namelijk met hun graafwerkzaamheden schade aanbrengen op begraafplaatsen, dijken of sportvelden. Konijnen zijn moeilijk om te weren met bijvoorbeeld hekken of rasters: ze graven er makkelijk onderdoor. Konijnen vangen is ook een vorm van konijnen weren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van fretten, maar dat is een terugkerende actie omdat de konijnen niet altijd in de hollen aanwezig zijn. Konijnen weren kan je het beste laten doen door een expert op dat gebied. Zo weet je zeker dat jij binnen de kortste keren van de overlast van konijnen af bent.

Hoeveel betaal je voor ongediertebestrijding?

Wat zijn de exacte kosten voor ongediertebestrijding? Gebruik het formulier en kom direct in contact met lokale ongediertebestrijders. Gratis en vrijblijvend.

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk offertes van verdelgers