Krekels bestrijden

Krekels zijn er in eindeloos vele soorten en maten: in totaal zijn er 900 verschillende krekels. In Nederland kennen wij onder andere de boskrekel en de veldkrekel. De boskrekel vind je onder de grond, bomen, bosjes of struiken. De veldkrekel kan je vinden in holletjes en graszoden, maar zij weten zich beter te verstoppen. Daarom kan het vinden van veldkrekels erg lastig zijn.

Krekels kunnen niet tegen kou

Krekels komen in Nederland steeds minder voor, daarom staan zij ook op een lijst van uitstervende dieren. Dat neemt niet weg dat jij last ervaart van krekels en je de krekels bestrijden wil. Het eerste waar je de krekels vaak aan herkent is het geluid dat zij produceren. Dat doen ze met hun vleugels, die ze razendsnel tegen elkaar aan bewegen. Hoe warmer het is, hoe sneller zij de vleugels bewegen en hoe harder het geluid is dat ze produceren. Maar naar mate het kouder wordt, is de kans groter dat de krekel zich ook binnen gaat schuilhouden. Die worden huiskrekels genoemd.

Ontdek de schuilplaats

Krekels zijn lichtschuw en daarom vind je ze voornamelijk op donkere, warme plekken zoals bij de verwarming, in kieren en naden en aan het plafonds. Deze insecten zijn plantaardige eters en de huiskrekel kan 10 tot 20 dagen overleven zonder voedsel. Naast de geluidsoverlast, kunnen krekels ook schade aanrichten aan je kleding bijvoorbeeld. Krekels bestrijden doe je allereerst door de kieren en naden te dichten en je voedsel te bewaren in de koeling of afgesloten voorraadbussen. Daarna is het van belang dat je de schuilplaats ontdekt, dan kan deze plek bespoten worden met een bestrijdingsmiddel. Wanneer de bestrijding heeft plaatsgevonden met een spuitbehandeling, mag je minimaal twee uur lang deze ruimte niet betreden in verband met de vrijgekomen giftige stoffen. Zo een middel kun je bij de bouwmarkt kopen of online bestellen, de prijzen beginnen vaak bij €4 euro per busje en kun je het bovendien ook voor allerlei andere insecten in huis gebruiken. Lees daarbij de gebruiksaanwijzingen en volg het advies op.

Vind de beste vakman

Achterhaal de exacte kosten voor ongediertebestrijding door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Gebruik het formulier en kom direct in contact met lokale ongediertebestrijders.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Bespaar op de kosten

Vergelijk offertes van verdelgers