Meeuwen bestrijden

Meeuwen zijn grote vogels die veel schade kunnen aanrichten op plaatsen waar mensen wonen en werken. Met hun felle gekrijs bezorgen ze behoorlijk wat overlast en in hun zoektocht naar eten kunnen meeuwen agressief reageren.

Meeuwen in Nederland

In Nederland leven 4 soorten meeuwen, namelijk:

  1. Zilvermeeuw
  2. Kokmeeuw
  3. Stormmeeuw
  4. Kleine mantelmeeuw

Met name de kleine mantelmeeuw en de zilvermeeuw zorgen in steden voor veel overlast. De meeuwen zijn brutaal en schuwen mensen niet in hun zoektocht naar eten. Op plaatsen waar veel mensen komen wordt over het algemeen ook meer eten achtergelaten. Borden met etensresten, afval wat op straat beland, maar ook eten in vuilnisbakken zorgen ervoor dat meeuwen steeds meer naar de stad trekken in de hoop hun buikje eens goed te kunnen vullen. Vuilniszakken die door mensen op straat worden gezet worden door de scherpe snavels opengereten en al het vuil beland op straat, wat vervolgens weer ander ongedierte aantrekt. Zeker wanneer meeuwen jongen hebben worden ze brutaal en kunnen ze dieren en soms ook mensen flink aan het schrikken maken met hun vrijpostige gedrag.

Hulp bij meeuwen weren

Je kunt zelf enkele stappen ondernemen om meeuwen te weren. Zo kun je in het broedseizoen (van begin april tot eind juni) iets vaker geluid maken in de tuin en bij je dak. Je mag ze niet met harde knallen verjagen. Alleen dagelijkse geluiden kunnen al voldoende zijn om de meeuw af te schrikken. Jouw aanwezigheid verstoord de rust van de meeuwen, waardoor ze liever elders hun nest opzetten. Daarnaast kan een ongediertebestrijdingsdienst die gespecialiseerd is in meeuwen weren, kabels of draden spannen om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk meeuwen in de buurt van je dak komen. Ook kunnen er netten gespannen worden of pinnen in de dakrand geplaatst worden. Omdat meeuwen beschermde dieren zijn, mogen ze alleen verjaagd worden, maar nooit gedood.

Vind de beste vakman

Achterhaal de exacte kosten voor ongediertebestrijding door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Gebruik het formulier en kom direct in contact met lokale ongediertebestrijders.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Bespaar op de kosten

Vergelijk offertes van verdelgers