Motten bestrijden

Onverklaarbare gaten in je nieuwe, dure bontjas of aangevreten stukken in je wollen dekbed; ze kunnen achtergelaten zijn door motten. In Nederland gaat het dan vaak specifiek om de kleermot, de pelsmot en de bruine huismot. Deze dieren, of beter gezegd de larven van deze dieren, zijn gek op vilt, tapijt, wol en bont en dus doen ze zich ook graag tegoed aan jouw eigendommen. Gelukkig zijn er meerdere manieren om motten te bestrijden.

Vaststelling van de ontstaan plaats

Als je in de gaten hebt, dat er een mottenplaag in je huis is (je kunt dit naast de gaten in je kleding ontdekken door bijvoorbeeld vast te stellen dat er zijden cocons zijn, waaruit nieuwe motten zullen ontstaan), moet je direct in actie komen. Belangrijk is dat je allereerst uitzoekt waar de plaag is ontstaan, ofwel waar de kern zich bevindt. Heb je deze plek gevonden, dan kun je pas echt aan de slag. Je kunt je namelijk niet van motten ontdoen door op een willekeurige plek over te gaan op de bevechting.

De volwassen motten aanpakken

Bestrijd eerst de volwassen motten door bijvoorbeeld een mottenval op te zetten. Deze val kan bestaan uit de welbekende mottenballen, maar vanwege de chemicaliƫn die daar mee gepaard gaan, zijn deze de laatste jaren wat minder populair. Daarom wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van de minstens zo efficiƫnte mottendodende strips. Heb je de volwassen motten te pakken gekregen, dan heb je de wortels aangepakt, maar zit je nog altijd met de uitvloeisels daarvan: de larven.

Sprays en stofzuigen

De larven van de motten bestrijd je simpelweg door op de kernplaats regelmatig een larvendodende spray te spuiten en op diezelfde plek gelijk ook te stofzuigen. Herhaal dit enkele keren, tot de plaag helemaal teniet gedaan lijkt, en je bent helemaal af van alle mottenproblemen!

Vind de beste vakman

Gebruik het formulier en kom direct in contact met lokale ongediertebestrijders.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Bespaar op de kosten

Vergelijk offertes van verdelgers