Ovenvisjes bestrijden

Een ovenvisje is een grijs/zilverkleurig insect met zes poten zonder vleugels. Je kan dit beestje vinden op donkere plekken in huis, want ze zijn lichtschuw. Ze kunnen uitstekend overleven op droge plekken. Een ovenvisje wordt ongeveer 12 millimeter lang.

Waar kan je ze vinden?

Zoals de naam ‘ovenvisjes’ al zegt, kan je deze insecten voornamelijk vinden op warme plekken. Daar kunnen ze goed overleven. Omdat deze beestjes zich schuilhouden in huizen, is de schade die zij aanrichten vaak zichtbaar. De schade richten zij onder andere aan op behang, boeken, tekeningen en postzegelverzamelingen. Ze blijven in leven door papier op te eten. De beestjes kan je aantreffen in allerlei opbergdozen of kisten, als daar papieren in bewaard zijn. Een andere plek die je misschien niet snel verwacht, zijn dozen waarin je bijvoorbeeld de kerstboom of oude kleding in opbergt. Dit zien de ovenvisjes als ideale voedselbron: het is er rustig, er is geen licht en de temperatuur is gunstig. In huizen waar mensen last ondervinden van ovenvisjes, begint de schade veelal als eerst in de ruimte waar de cv-ketel is gevestigd.

Het bestrijden van ovenvisjes

De verspreiding van ovenvisjes vindt vaak plaats in horizontale beweging. Als er in een rijtjeshuis overlast is van de ovenvisjes, is de kans groot dat zij ook weten binnen te dringen bij de buren. Het is dus van belang dat je tijdig ingrijpt bij overlast van deze insecten. Allereerst zullen alle opgeslagen spullen verwijderd moeten worden uit het huis, zo worden de schuilplaatsen van de ovenvisjes ontrafeld. Wanneer dit is gebeurd, kan er een begin worden gemaakt met de ovenvisjes bestrijding. De kieren en naden worden gedicht en er wordt gezocht voor een goede ventilatie, dan sterven de beestjes vanzelf. Als er echter hardnekkige overlast is, kan je ervoor kiezen om een verdelgingsactie te starten. Wanneer je er op tijd bij bent, hoeft het ovenvisjes bestrijden niet met chemische middelen.

Vind de beste vakman

Achterhaal de exacte kosten voor ongediertebestrijding door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Gebruik het formulier en kom direct in contact met lokale ongediertebestrijders.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Bespaar op de kosten

Vergelijk offertes van verdelgers