Papiervisjes bestrijden

Wat is er nu vervelender dan om ongedierte in huis te hebben. Een van de insecten welke je overlast kunnen bezorgen zijn de papiervisjes. Ze lijken veel op zilvervisjes, maar zijn iets grijzer en ook iets groter. Papiervisjes kruipen graag achter het behang. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een naadloze aansluiting daar. Ook is het belangrijk om een niet te vochtig huis te hebben. Papiervisjes houden van vochtigheid, maar niet van de kou. Een papiervisje is te herkennen aan de lange antennes aan de voorkant van zijn lichaam en ook de voelsprieten aan de achterkant.

Hoe komen ze binnen?

Papiervisjes liften vaak mee naar binnen in papier. Zij verstoppen zich in oude kranten, gelezen boeken of het oud papier. Je kan de kans op hun binnenkomst verkleinen door hygiƫnisch om te gaan met het papier dat je in huis hebt. Zo is het verstandig om je oud papier te bewaren in afgesloten bakken, op die manier verklein je de kans dat ze zich daar schuil gaan houden. Papiervisjes bestrijden kan een lastige taak zijn.

Het is natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat de papiervisjes buiten de woning blijven. Voorkom warme en vochtige plaatsen in je huis. Controleer ook regelmatig je behang of er geen kieren zijn of andere plekken in je huis waar je de papiervisjes mag verwachten. Mochten ze er toch zijn dan kun je besluiten om een insectenbestrijder in te schakelen welke je komt verlossen van de papiervisjes. Ook kun je ervoor kiezen om zelf bestrijdingsmiddelen te gaan halen en de strijd aan te gaan.

Zelf doen: vangen in glazen potjes

Papiervisjes zelf bestrijden kan moeilijk zijn, omdat ze ontzettend snel zijn. Daarom laten ze zich moeilijk vangen, ze kruipen snel in hoekjes en gaatjes als ze doorhebben dat je ze probeert te pakken. Ze komen bijna nooit in grote getale en de kans dat je een hele groep papiervisjes vangt is daarom erg klein. Mocht je er wel heel veel last van hebben, kan je ze bestrijden door ze te lokken. Dat doe je bijvoorbeeld met een glazen pot. Daar wikkel je een papiertje omheen waar ze op af komen. Als ze eenmaal in de pot zijn gevangen, komen ze er niet meer uit. Het glas is te glad voor hun pootjes. Als je het beestje hebt gevangen, kan je deze buiten vrij laten of door de WC spoelen om er zeker van te zijn dat de gevangen beestjes geen eitjes in jouw leefomgeving meer kunnen leggen.

Vind de beste vakman

Achterhaal de exacte kosten voor ongediertebestrijding door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Gebruik het formulier en kom direct in contact met ongediertebestrijders.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Bespaar op de kosten

Vergelijk offertes van verdelgers