Particuliere ongediertebestrijding

Bruine ratWanneer je te maken hebt met veel ongedierte thuis is het aan te raden om het zelf te bestrijden of het te laten doen. Hoewel het normaal is dat enkele insecten of kleine beestjes in een ruimte rondzwerven, kan de populatie soms zodanig groot zijn dat het nodig is om wat meer drastische maatregelen te treffen. Voordat het hierop aankomt kun je zelf het een en ander doen ter preventie van ongedierte. Op deze manier voorkom je mogelijke schade door ongedierte aan het huis, dat is altijd beter dan genezen.

Hoe herken ik ongedierte?

Hoewel er geen eenduidige definitie is van ongedierte, wordt doorgaans het principe gehanteerd dat wanneer het de dagelijkse leefomgeving dusdanig aantast we spreken van ongedierte. Dit kunnen dus zowel insecten zijn als kleine beestjes, zoals spitsmuizen. Enkele voorbeelden van ongedierte zijn houtwormen, kakkerlakken, muizen, spinnen, mieren, mollen, vlooien, bedwantsen en vliegen. Ook sommige soorten huiszwammen worden gerekend tot ongedierte. Deze zwammen nestelen zich vaak op bepaalde materialen of onderdelen van het huis, waardoor deze kunnen verzwakken en hierdoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Preventie van deze soorten ongedierte is goed mogelijk, je kunt hiervoor advies in winnen bij een vakman met specialistische kennis. Hierdoor weet je zeker dat de kans om last te krijgen van ongedierte zo klein mogelijk is en dat je er alles aan hebt gedaan ter preventie van het ontstaan van een plaag.

Preventie van ongedierte

Er zijn diverse maatregelen die kunnen worden toegepast ter preventie van ongedierte. Het ligt vaak aan het soort ruimte of de manier waarop de ruimte wordt gebruikt wat de meest effectieve manier is. Zo komen zwammen voornamelijk voor in vochtige omgevingen waar de ventilatie niet goed is, terwijl houtwormen en spitsmuizen voornamelijk droge zolders opzoeken om zich in te nestelen.

Ongediertebestrijder in de tuin bezigEen vakman kan een indicatie maken van de mogelijke risico's en op welke manier risico's het best kunnen worden ingeperkt. Dit kan worden vastgelegd in een preventieplan, waarin onder andere kan worden besloten om een kantoor of huis regelmatig, of enkele keren per jaar, te laten controleren op ongedierte. Daarnaast kan het soms nodig zijn om enkele bouwkundige gebreken te verhelpen. De oorzaak van ongedierte ligt vaak ten grondslag aan achterstallig onderhoud en oud materiaal. De beste preventie maatregelen die je zelf kunt nemen, is het structureel schoon houden van de ruimte en ervoor zorgen dat alle onderdelen en materialen goed worden onderhouden. Door bijvoorbeeld een ongediertelogboek bij te houden, waarin je schrijft wanneer je schoon maakt en wat je allemaal tegen komt, kun je al een bijdrage leveren aan de preventie van ongedierte.

Uitvoering en kosten

Wanneer je besluit om een vakman in te schakelen, zal de uitvoering van ongediertepreventie over het algemeen verlopen middels een vooraf opgesteld plan. Voor verschillende ruimtes kunnen verschillende plannen worden gemaakt, de kosten van preventie van ongedierte kunnen daarom vooraf lastig worden vastgesteld. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het aanbod en de mogelijkheden is het daarom verstandig om je van te voren goed in te lezen. Op deze manier weet je zeker dat het toekomstige risico op ongedierte zo laag mogelijk is en dat je nog jaren kan leven in de betreffende ruimte.

Hoeveel betaal je voor ongediertebestrijding?

Wat zijn de exacte kosten voor ongediertebestrijding? Gebruik het formulier en kom direct in contact met lokale ongediertebestrijders. Gratis en vrijblijvend.

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk offertes van verdelgers