Plaagdieren

Wesp op bloemHet is onvermijdelijk om je huishouden geheel vrij te houden van insecten en kleine beestjes. Door regelmatig schoon te maken en je huis goed te onderhouden, kun je het aantal van deze ongewenste gasten beperken. Soms lijkt geen enkel middeltje meer te helpen en groeit het aantal plaagdieren in je huis alleen maar verder. Wanneer er veel overlast is en de invloed van insecten en kleine beestjes te groot wordt op je dagelijkse huishouden spreken we van een plaag. Het is dan aan te raden om de hulp in te schakelen van een vakman die over professionele kennis beschikt om de plaag te verdelgen. Niet alleen voor de kwaliteit van je huis, maar ook voor je eigen gezondheid is het belangrijk om zo snel mogelijk af te komen van deze ongewenste gasten.

Soorten plaagdieren

Er is geen duidelijke definitie voor plaagdieren, maar meestal wordt er een onderscheid gemaakt tussen diverse categorieën. Er zijn bijvoorbeeld plaagdieren die gevaarlijk zijn voor je gezondheid, maar er zijn ook plaagdieren die met de mensen concurreren om leefruimte. Over het algemeen worden de volgende insecten en dieren gerekend tot plaagdieren: muizen, ratten, houtwormen, wespen, vliegen, kakkerlakken, sprinkhanen, vlooien, bedwantsen, etc. Meestal wordt pas gesproken van plaagdieren als een van deze insecten of diertjes sterk aanwezig is binnen het huishouden. In de natuur worden ze over het algemeen niet gezien als plaagdieren. Omdat sommige plaagdieren slecht zijn voor de gezondheid van de mensen, is het verstandig om bij eventuele overlast zo snel mogelijk informatie of advies in te winnen bij een vakkundig bedrijf met specialistische kennis.

Wat doet de plaagdierbestrijding?

Bruine ratAls je niet meer van plaagdieren af komt, is het raadzaam om de plaagdierbestrijding in te schakelen. De plaagdierbestrijding biedt vakkundige hulp bij het bestrijden en voorkomen van plaagdieren. Doorgaans wordt eerst een inspectie van het huis gehouden, waarbij een indicatie wordt gemaakt van het probleem. Een plaag heeft vaak een vrij duidelijke oorzaak. Een vochtige omgeving of achterstallig onderhoud zijn typische zaken waarbij de groei van plaagdieren kan floreren. Hoewel de kleine beestjes goed zijn in verstoppen en zich niet altijd even makkelijk laten zien, zal een plaagdierbestrijder snel en bekwaam een analyse maken van het probleem. Wanneer dit in kaart is gebracht, kan de plaagdierbestrijding een plan maken om de plaag te verdelgen. Meestal wordt hiervoor een speciaal soort gif gebruikt, wat niet in de winkel verkrijgbaar is. Dit gif is ook schadelijk voor mensen, je moet er dus rekening mee houden dat je tijdens de bestrijding van plaagdieren niet kan leven binnen je huishouden zoals je dat anders zou doen. Laat je daarom van te voren goed informeren over consequentie op korte termijn van plaagdierbestrijding. Wanneer het gif zijn werk heeft gedaan en de plaagdieren zijn gedood of verdreven, wordt het huis door de plaagdierbestrijder ontsmet, zodat de ongewenste gasten niet zo maar terug komen. Daarnaast wordt advies gegeven over mogelijke preventie van een volgende plaag.

Kosten van plaagdierbestrijding

De kosten van het bestrijden van plaagdieren variëren nogal, het verschilt per situatie en per plaagdier wat er doorgaans voor wordt gevraagd. Je kunt er van uit gaan dat het bestrijden van kleine knaagdieren, zoals mollen of muizen, over het algemeen rond de €100 euro kost. Het bestrijden van insecten is doorgaans goedkoper, gemiddeld wordt hiervoor €50 tot €80 euro gevraagd. Sommige schimmels of zwammen kunnen ook door de ongediertebestrijding worden aangepakt, de kosten hiervan liggen echter een stuk hoger, vaak vanaf €200 euro. Dit zijn echter grove indicaties die sterk uiteen kunnen lopen tussen diverse huishoudens.

Plaagdieren bestrijden?

Wat kost ongediertebestrijding? Gebruik het formulier en kom direct in contact met lokale ongediertebestrijders.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Ga ook naar:

Bespaar op de kosten

Vergelijk offertes van verdelgers