Preventieve controle

Net zoals bij bijna alle vervelende dingen het geval is, kun je ook ongedierte maar het best voor zijn. Wanneer plaagdieren zich eenmaal in je huis of in je bedrijfspand gevestigd hebben, zijn ze namelijk vaak weer lastig weg te krijgen. Repressieve bestrijding brengt altijd veel moeite, tijd en waarschijnlijk ook een hoop kosten met zich mee (denk aan houtwormen in de houten draagconstructies van een huis bijv.). Het is dan ook raadzaam om periodiek te checken op plaagdieren en ongedierte door een preventieve controle uit te voeren of te laten uitvoeren.

Wat houdt zo een controle in?

Je kunt een gespecialiseerd bedrijf inhuren om bij jou thuis of bij je bedrijf voorzorgsmaatregelen te treffen, maar je kunt ook zelf preventief optreden. Als je dit laatste van plan bent, is het wel handig om te weten hoe de professionals handelen. Wat de specialisten immer als allereerste doen, is het gebouw van alle etensresten ontdoen en blootstaand etenswaar goed opbergen. Ze zullen erop aandringen om hier in het vervolg ook zelf streng op te letten; alles moet brandschoon zijn. Wanneer er geen voedsel voor plaagdieren is, zullen ze zich namelijk niet gauw in jouw pand vestigen. Daarnaast zullen ze bij elke controle ook controleren op mankementen aan het gebouw, die kunnen zorgen voor de komst van ongedierte. Door schade aan een deur of aan een muur kunnen er toegangswegen voor bijvoorbeeld ratten zijn ontstaan, die direct weer gedicht moeten worden.

Nuttige hulpmiddelen

Amateur spuit gif in de tuin tegen ongedierteVaak worden bij zo een periodieke check op plaagdieren en ongedierte ook bepaalde apparaten aangeraden, die specifiek binnen jouw branche van nut kunnen zijn. Bakkerijen hebben bijvoorbeeld vaak last van motten en hebben dus baat bij mottenballen. Horecagelegenheden met terras krijgen vaak te horen dat ze er verstandig aan zouden doen om bepaalde middelen of vallen ter wering of verdelging van insecten aan te schaffen. Andere eetgelegenheden wordt vaak geadviseerd om, natuurlijk buiten het beeld van de gasten, bepaalde vallen voor knaagdieren op te zetten. Als je deze adviezen en alle andere tijdens zo een preventiecontrole allemaal gebruikt voordat er sprake is van een plaag, kun je de meeste plagen echt wel voorkomen.

Vind de beste vakman

Achterhaal de exacte kosten voor ongediertebestrijding door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Gebruik het formulier en kom direct in contact met lokale ongediertebestrijders.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Bespaar op de kosten

Vergelijk offertes van verdelgers