Schimmel

Bestrijden schimmel noodzakelijk voor gezondheid. Schimmels zijn overal te bekennen. We eten ook schimmels op, zoals een maaltijd waar champignons in verwerkt zijn, blauwe schimmelkaas of gist dat in het brood zit. Ook kan je op je huid last krijgen van schimmel: kalknagels of zwemmerseczeem. Maar schimmels kunnen ook voor overlast zorgen in je huis. Denk maar aan de zwarte schimmelplekken die je in de badkamer hebt als je niet goed kan ventileren of schimmel die zich op je brood doet bederven.

Overlast schimmel

In je huis kan je last krijgen van schimmelplekken, wat ongezond is voor je lichaam. De schimmelplekken zijn vaak op vochtige plekken te vinden als badkamers of kelders. Maar ook op kozijnen kan het voorkomen dat er schimmel zit. Schimmel bestrijden kan je zelf doen, maar je kan het ook laten doen door en expert.

Wat je eraan kunt doen

Vocht is een uitstekende plek voor schimmel om zich te kunnen ontwikkelen. Daarom is het van belang dat je ervoor zorgt dat je jouw woning schoon en droog houdt. Zo nu en dan een raam openzetten om de ruimtes in huis te ventileren, kan dan ook geen kwaad. Mocht het heel erg vochtig zijn, kan je altijd het huis nog droogstoken. Wanneer dit allemaal niet meer werkt, wordt het tijd om iemand in te huren die de schimmel bestrijdt voor jou.

Gevaar voor gezondheid

Schimmel bestrijden is noodzakelijk voor je gezondheid. Je kunt de volgende symptomen krijgen wanneer je in een ruimte leeft waar schimmel zit: last van de ademhaling, pijnlijke keel, droge hoest, branderige en droge ogen en een verstopte neus. Schimmelinfecties komen zelden voor, maar vooral mensen met een zwakker immuunsysteem zijn hier vatbaar voor.

Hoeveel betaal je voor ongediertebestrijding?

Wat zijn de exacte kosten voor ongediertebestrijding? Gebruik het formulier en kom direct in contact met lokale ongediertebestrijders. Gratis en vrijblijvend.

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk offertes van verdelgers