Soorten ongedierte

Aan soorten ongedierte is een enorme diversiteit. Grofweg kunnen ze ingedeeld worden in 3 categorieën, namelijk: 1) knaagdieren, 2) vogels en 3) insecten. Elke categorie brengt weer eigen problemen met zich mee.

1. Knaagdieren

Voorbeelden van knaagdieren zijn de welbekende huismuis, bruine rat en zwarte rat, maar ook de mol behoort tot deze groep. Deze dieren zijn hinderlijk op meerdere vlakken. Zo kunnen ze je voedsel bevuilen en daardoor mogelijk ook besmettelijke ziektes overdragen. Ook zijn ze in staat om vergaande knaagschade aan te richten; in 45% van de keren dat er kortsluiting plaatsvindt, is de bruine rat de dader. Wat dit ongedierte verder erg vervelend maakt, is dat ze bijzonder slim zijn. Ze laten zich dus niet zomaar pakken.

2. Vogels

De problemen die vogels met zich mee brengen zijn weer van een hele andere aard dan die van de knaagdieren. Hoewel bijvoorbeeld mussen en duiven ook veel geluidsoverlast kunnen veroorzaken, zijn vogels voornamelijk ongewenst door hun uitwerpselen. Deze ontlastingen stinken niet alleen en zijn noch louter het toonbeeld van een gebrek aan hygiëne, wat op zich al een enorme schade aan huizen of bedrijven kan betekenen, maar kunnen ook voor verspreiding van ziektes en voedselvergiftiging kunnen zorgen. Dat laatste, het vergiftigen van voedsel, gebeurt vooral bij voedselverwerkende bedrijven, waar de vogels in grote zwermen op af komen.

3. Insecten

WespennestTot slot zijn er dan ook nog de insecten, die voorkomend in een plaag ook voor het nodige ongemak kunnen zorgen. Net als vogels en knaagdieren kunnen insecten zorgen voor materiële schade en de verontreiniging van voedsel, maar wat hen onderscheidt als soort ongedierte is dat ze vaak ook kunnen steken of bijten. Denk maar aan de wesp of de steekvlieg (daas), die vooral in de zomer je dag goed kunnen verpesten met een flinke steek of beet.

Hoeveel betaal je voor ongediertebestrijding?

Wat zijn de exacte kosten voor ongediertebestrijding? Gebruik het formulier en kom direct in contact met lokale ongediertebestrijders. Gratis en vrijblijvend.

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk offertes van verdelgers