Vleermuizen bestrijden

Vleermuizen zijn zoogdieren die kunnen vliegen en meestal voorkomen in grotten. In Nederland kennen wij voornamelijk de dwergvleermuis. Deze zijn tussen de 3,5 tot 8 gram. De spanwijdte kan van 18 tot 23 centimeter zijn en daarmee vallen deze beesten vaak op.

In de winter op zolder

Misschien is het je weleens opgevallen dat er in de winter minder vleermuizen te zien zijn. Vleermuizen leven van insecten en omdat deze schaars zijn in de winter, houden zij in dit seizoen hun winterslaap. Ze zijn trouw aan hun schuilplaats voor de winter. Je vind ze dan veelal in de spouw of zolders van huizen. De schade die zij aan kunnen richten valt mee. Dat neemt niet weg dat de schade wel erg vervelend kan zijn. Bij de urine en uitwerpselen komt ammonia vrij en daardoor kan verf worden aangetast. De geur hiervan is ook niet aangenaam.

Sluit niet de invliegopening

De vleermuis is in Nederland een beschermd diersoort. Hierdoor is het verboden om de vleermuizen te vangen of te doden. Zelf mag je niet de vleermuizen bestrijden. Het is ook niet verstandig om invliegopening te dichten wanneer je denkt dat ze allemaal zijn uitgevlogen. Ze laten namelijk hun jongen achter als zij opzoek zijn naar eten. Wanneer de vleermuizen niet meer bij hun jongen terecht kunnen komen, gaan zij opzoek naar een andere opening. Zij kunnen dan bijvoorbeeld door je slaapkamerraam naar binnen vliegen om hun jongen te kunnen bereiken.

Bel een vleermuizen bestrijder

Wanneer je zelf de vleermuizen bestrijdt, ben je strafbaar. Daarom moet het altijd gebeuren door een deskundige op dit gebied. Zij weten hoe ze hier mee moeten omgaan en kunnen ervoor zorgen dat jij geen last meer ondervindt van deze beesten.

Vind de beste vakman

Achterhaal de exacte kosten voor ongediertebestrijding door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Gebruik het formulier en kom direct in contact met lokale ongediertebestrijders.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Bespaar op de kosten

Vergelijk offertes van verdelgers