Vlooien bestrijden

Vlooien kunnen niet alleen vervelend zijn voor je huisdieren, maar ook voor jezelf. Vlooienbeten kunnen akelige jeukbulten veroorzaken. Bovendien zitten de meeste mensen niet gerust op de bank in de wetenschap dat er talloze vlooien door het huis springen. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in ongediertebestrijding voor vlooien kunnen je helpen.

Vlooien herkennen

Vlooien zijn hele kleine, donkerbruine beestjes. Je ziet ze nauwelijks, maar de aanwezigheid van deze minuscule diertjes kunnen voor ontzettend veel overlast zorgen. Vlooien komen in principe alleen in Nederlandse huishoudens voor waar ook huisdieren leven. De meeste vlooien komen voor in de vacht van je kat of hond. De aanwezigheid van deze diertjes kun je merken aan het gedrag van je huisdier. Als die zich continu krabt, dan kun je op zoek gaan naar vlooien.

Ze houden zich voornamelijk schuil op warme plaatsen, zoals achter de oren en bij de oksels. Je herkent vlooien aan de platte rug en de kenmerkende zaagtandjes op de rug. Bovendien kunnen vlooien heel ver springen. Vlooien laten ook wel zwarte spikkels achter in de vacht van je huisdier. Dit zijn de uitwerpselen van de vlo.

Vlooien bestrijden

Wanneer je merkt dat je last hebt van vlooien in huis, dan is het belangrijk om hier direct actie op te ondernemen. Vlooien kunnen zich namelijk razendsnel voortplanten en daarmee voor nog meer overlast zorgen. Behandel daarom je huisdier met speciale anti-vlooienmiddelen en reinig je huis goed. Stofzuig het hele huis en gooi daarna de stofzuigerzak buiten weg. Was regelmatig kussens en kleden waar jouw huisdieren veel op liggen. Vlooienlarven zijn iets hardnekkiger om te herkennen en te verwijderen.

Ze komen voornamelijk voor in de vloerbedekking, tapijt en stoffen banken, waar ze goed vast genesteld zitten. Hiervoor zijn speciale sprays op de markt. Lukt het daarna nog niet om de vlooien tegen te gaan of wil je vanwege een vlooienallergie direct een daadkrachtige aanpak? Er zijn diverse bedrijven die gespecialiseerd zijn in ongediertebestrijding voor vlooien. Met hun hulp ben je snel van deze akelige diertjes verlost.

Vind de beste vakman

Achterhaal de exacte kosten voor ongediertebestrijding door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Gebruik het formulier en kom direct in contact met lokale ongediertebestrijders.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Bespaar op de kosten

Vergelijk offertes van verdelgers