Wespen bestrijden

Verschillen, wesp, bij en hommelWespen kunnen een ware plaag zijn. Vaak komen ze bij je op het terras als je zoetigheid aan het eten bent. Het is belangrijk om te zorgen dat ze uit de buurt blijven, want zo kun je voorkomen dat je door een wesp gestoken wordt. Bovendien kan een wespensteek zelfs dodelijk zijn voor iemand die allergisch is voor het gif.

Een wesp moet overigens niet verward worden met een bij of een hommel. Op de foto rechts is van boven naar beneden een bij, hommel en wesp te zien.

Hoe kun je wespen bestrijden?

Wespen vervullen een belangrijke functie binnen de flora en fauna in onze wereld. Daarnaast kunnen ze ook voor overlast zorgen en vervelende steken geven. Zelf doen? Dat wordt niet aangeraden maar is het dan van belang dat je jezelf goed inpakt en de juiste middelen, die je bij de bouwmarkt kunt kopen, gebruikt. Op die manier ben je zo snel mogelijk klaar. Zorg ook dat je eventueel weg kunt rennen als de wespen achter je aan komen en houd publiek op afstand en ramen en deuren gesloten. Wespen kunnen heel agressief worden, zeker als ze worden aangevallen.

Wat niet doen?

Als je weet dat er in de buurt zich een wespennest bevindt is het belangrijk om een specialist in te schakelen. Dat kan tegenwoordig al voor €50 euro per bezoek. Wat je dan tot die tijd niet moet doen is:

  • Aan het wespennest zitten (met je vingers, met stokken of andere voorwerpen)
  • De wespen verjagen met poeder, gas, water, of andere middelen
  • Een middel tegen wespen gebruiken
  • De wespen agressief maken door je in de buurt van het nest te bevinden
  • Eten of drinken (met suiker) buiten achter te laten
  • Barbecueën

Meer over dit onderwerp: wespen bestrijden.

Wat zijn de exacte wespenbestrijding kosten?

Achterhaal de exacte kosten voor ongediertebestrijding door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Gebruik het formulier en kom direct in contact met ongediertebestrijders.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Bespaar op de kosten

Vergelijk offertes van verdelgers