Woningontruiming

Soms bevindt zich er ongedierte in huis zonder dat je het doorhebt. Ratten, motten of andere plaagdieren kunnen zich schuilhouden op plekken waar je nauwelijks komt. Wanneer je je woning ontruimt, bijvoorbeeld als je gaat verhuizen, kunnen deze dieren en de problemen die ze hebben veroorzaakt echter plots tevoorschijn komen. Je wilt het ongedierte dan natuurlijk zo snel mogelijk wegjagen en de schade herstellen; wij hebben 2 tips voor de ongediertebestrijding.

1. Verschillende soorten

Er is niet een bepaalde maatregel waarmee je afkomt van ongedierte, maar voor de meeste soorten geldt wel dat ze het best gedijen in een vies huis met veel etensresten. Zorg er dus voor dat het huis na de ontruiming brandschoon is. Wellicht zal het ongedierte dan al op zoek gaan naar een andere plek om zich te vestigen. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal je andere middelen in moeten zetten, die van dier tot dier verschillen. Een rat weer je niet met een hor voor je raam, wat bij een wesp wel werkt, terwijl je het laatstgenoemde beest weer niet vangt met een rattenval. Houd daarnaast ook rekening met het feit dat bijvoorbeeld zilvervisjes mee kunnen verhuizen in de verhuisdozen. In je nieuwe woning krijg je dan opnieuw te maken met dit probleem. Daarom is het altijd verstandig om na te gaan wat het probleem precies is en hoe je het het beste kunt aanpakken.

2. De voordelen van een leeg huis

Het voordeel dat je hebt als ongedierte zich in een ontruimde woning bevindt, is dat ze zich moeilijk kunnen verstoppen. Je weet al gauw welke dieren zich waar gevestigd hebben en kunt daarom gemakkelijk de juiste strategie op de juiste plaats toepassen. Zit er bijvoorbeeld een rat in de lege kast, dan kun je een rattenval daar in de buurt plaatsen. Zie je steeds motten in de buurt van de trap, dan weet je waar je extra goed moet reinigen en waar je met de stofzuiger moet zijn om je te ontdoen van de larven. Zo kun je ongedierte gemakkelijk bestrijden en kunnen de nieuwe bewoners zorgeloos jouw huis overnemen. Andersom geldt hetzelfde, om zeker van je zaak te zijn is het altijd verstandig om je nieuwe woning eerst helemaal goed na te lopen en goed schoon te (laten) maken.

Vind de beste vakman

Achterhaal de exacte kosten voor ongediertebestrijding door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Gebruik het formulier en kom direct in contact met lokale ongediertebestrijders.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Bespaar op de kosten

Vergelijk offertes van verdelgers