Zwam bestrijden

Een zwam zal je tegenkomen in vochtige ruimtes. Je kunt hierbij denken aan een vochtige kelder, maar ook aan een kruipruimte in je huis. De zwam zorgt voor overlast en tasten ze houtdelen in je huis aan. Vooral een te hoge luchtvochtigheid en vochtigheidsgraad van de balken zorgt voor het ontstaan van zwam. De zwam moet je dus bestrijden en is het een hardnekkig probleem welke behoorlijk in de kosten kan oplopen. Schakel de ongediertebestrijding in om snel de zwam uit je kelder, kruipruimte of andere plek in je huis te krijgen.

Aangenaam temperatuur

Zwam komt eigenlijk voor op alle soorten hout. Ze doen het goed bij een temperatuur van 20 graden en kunnen ook op papier, textiel en voedsel als aardappelen voorkomen. Het is zelfs mogelijk dat een zwam door een muur heen kan groeien. De zwam is een zeer schadelijke ongedierte (schimmel) en kan de constructie van bijvoorbeeld je vloer binnen een maand aantasten. Het kan zo erg zijn, dat je alleen nog maar de vloer kunt verwijderen. De zwam is iets wat je niet in je huis wilt hebben.

De schade van de zwam

De zwam tast vooral hout aan en veroorzaakt houtrot. De draagbalken kunnen hun kracht verliezen en vloeren kunnen hierdoor doorzakken. Ook kan het hout scheuren gaan vertonen. Uiteindelijk kunnen er dus gevaarlijke situaties ontstaan.

Ongediertebestrijding zwam en preventie

Het is belangrijk om snel te handelen als je last van zwam hebt in je woning. Schakel een expert in om de zwam zo snel als mogelijk te verwijderen. Zorg hierna voor een inspectie overeenkomst met de ongediertebestrijder om jaarlijks de kruipruimtes en de balken na te kijken. Zo kun je grote schade aan je woning voorkomen.

Vind de beste vakman

Achterhaal de exacte kosten voor ongediertebestrijding door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Gebruik het formulier en kom direct in contact met ongediertebestrijders.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Bespaar op de kosten

Vergelijk offertes van verdelgers