Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gifsoorten gebruiken

Er zijn verschillende manieren om ongedierte te bestrijden. Misschien denk je meteen aan bepaalde gifsoorten om kakkerlakken, muizen, wespen, vliegen of andere insecten te verdelgen. Dat is niet vreemd. Houd er wel rekening mee dat niet elke gifsoort toegestaan is. Sommigen zorgen er namelijk voor dat het ongedierte hier resistent tegen wordt of hebben een schadelijk effect op andere planten en dieren. Hieronder meer!

Ga snel naar:
Verboden gifsoorten
De juiste manier
Contacteer vaklui!

 

Verboden gifsoorten

Vanaf 1 juli 2014 is specifiek muizengif en rattengif verboden in Nederland. Deze soorten mag je dus niet meer buiten de woning gebruiken. Ratten en muizen raken resistent tegen het gif omdat ze slechts een kleine hoeveelheid binnenkrijgen en er niet aan dood gaan. Op die manier bouwen ze net antistoffen op tegen het gif.

Daarnaast vergiftigen deze soorten ook andere dieren binnen het ecosysteem. Roofdieren die vergiftigde muizen of ratten opeten, raken zelf ook besmet. Daardoor raakt het hele ecosysteem uit balans en overlijden deze dieren aan het gif.

 

De juiste manier

Om op de juiste manier gebruik te maken van gif is het goed om een professional in te schakelen. De ongediertebestrijder weet exact wanneer die bepaalde gifsoorten mag en moet inzetten om op die manier een optimaal eindresultaat te bereiken. Een expert kan je daarnaast ook (duurzame) alternatieven bieden voor gifsoorten om komaf te maken met ongedierte.

 

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen