Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Schimmel bestrijden

Schimmels zijn overal te bekennen. We eten schimmels op, zoals een maaltijd waar champignons in verwerkt zijn, blauwe schimmelkaas of gist dat in brood zit. Ook kan je op je huid last krijgen van schimmel: namelijk kalknagels of zwemmerseczeem. Maar schimmels kunnen ook voor overlast zorgen in je huis. Het bestrijden van schimmel is dan noodzakelijk voor de gezondheid van mens en dier. Denk eens aan de zwarte schimmelplekken die je in de badkamer hebt als je niet goed kan ventileren of schimmel dat brood doet bederven.

Overlast schimmel

In je woning kan je last krijgen van schimmelplekken, wat ongezond is voor mensen en dieren. De schimmelplekken zijn vaak op vochtige plekken te vinden als badkamers of kelders. Maar ook op kozijnen kan het voorkomen dat er schimmel zit. Schimmel bestrijden kan je zelf doen, maar je kan het ook laten doen door een expert.

Wat je eraan kunt doen

Vochtige plekken zijn uitstekend voor schimmel om zich te kunnen ontwikkelen. Daarom is het van belang dat je ervoor zorgt dat je jouw woning schoon en droog houdt. Zo nu en dan een raam openzetten om de ruimtes in huis te ventileren, kan dan ook geen kwaad. Mocht het heel erg vochtig zijn, kan je altijd het huis nog droogstoken. Echter zijn deze manieren inefficient en pakken het onderliggend probleem niet aan. Het wordt dus tijd om iemand in te huren die de schimmel bestrijdt voor jou.

Gevaar voor gezondheid

Schimmel bestrijden is noodzakelijk voor je gezondheid. Je kunt de volgende symptomen krijgen wanneer je in een ruimte leeft waar schimmel zit: last van de ademhaling, pijnlijke keel, droge hoest, branderige en droge ogen en een verstopte neus. Schimmelinfecties komen zelden voor, maar vooral mensen met een zwakker immuunsysteem zijn hier vatbaar voor. Meer hierover op Vocht-Info.nl: schimmel in de badkamer.

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen