Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spinnen bestrijden

Vooral in het najaar kan het in je huis soms stikken van de spinnen. Ongemerkt sluipen ze naar binnen en kruipen ze over de wanden en het plafond, waar ze talloze spinnenwebben achterlaten. Vooral wanneer het er heel veel zijn, kan dit als onprettig worden ervaren. Gelukkig zijn er een aantal manieren om spinnen te bestrijden of hun komst simpelweg grotendeels te beletten. Hierna zijn 2 scenario’s beschreven:

A) Wat je vooraf kunt doen

Voordat je last hebt van een heuse plaag, kun je alvast wat dingen doen om een invasie van spinnen te voorkomen. Ten eerste is het erg belangrijk om je huis schoon te houden. Zo zorg je ervoor dat er weinig insecten, het favoriete maal van de spin, in je huis zijn en geef je spinnen geen reden om jouw huis binnen te gaan. Verder kun je spinnen preventief bestrijden door spinnenwebben gelijk weg te halen als je ze ziet. Zo ontneem je de dieren hun verblijfplaats, waardoor ze minder snel terugkomen. Ook is het verstandig om holle ruimtes of gaten op te vullen of af te dekken. Ook hier houden spinnen zich namelijk vaak schuil.

B) Als het kwaad al is geschied

Als de preventieve maatregelen niet succesvol bleken of als je ze simpelweg niet genomen hebt en je huis nu wordt overlopen door spinnen, dan kun je overgaan op het effectief bestrijden van spinnen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Er zijn bijvoorbeeld veel poedertjes, zalfjes en vloeibare middelen op de markt om spinnen grootschalig te bevechten. Ook kun je, als je een spin niet met de hand durft te vangen om buiten te zetten, een val aanschaffen. Of je moet de zogenaamde ‘glas-papier truc’ uitproberen, waarbij je de spin vangt in een glas en vervolgens een papiertje over de opening schuift, zodat je hem niet hoeft aan te raken.

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen