Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spinnen bestrijden: hoe pak ik het aan?

Vooral in het najaar kan het in je huis soms stikken van de spinnen. Ongemerkt sluipen ze naar binnen en kruipen ze over wanden en plafonds. Vooral wanneer het er veel zijn, vormen spinnen een probleem. Gelukkig zijn er een aantal manieren om spinnen te bestrijden of hun komst grotendeels te beletten.

Ga snel naar:
Wat kan ik vooraf doen?
Wat als het te laat is?

Ontvang gratis advies

 

Wat kan ik vooraf doen?

Je kan een paar dingen doen om een invasie van spinnen te voorkomen. Ten eerste is het erg belangrijk om je huis schoon te houden. Zo zorg je ervoor dat er weinig insecten, het favoriete maal van de spin, in je huis zijn en geef je spinnen geen reden om jouw huis binnen te gaan. Verder kan je spinnen preventief bestrijden door spinnenwebben weg te halen als je ze ziet. Zo ontneem je de dieren hun verblijfplaats, waardoor ze minder snel terugkomen. Ook is het verstandig om holle ruimtes of gaten op te vullen of af te dekken.

 

Wat als het kwaad geschied is?

Er zijn veel poedertjes, zalfjes en vloeibare middelen op de markt om spinnen grootschalig te bevechten. Ook kan je, als je een spin niet met de hand durft te vangen om buiten te zetten, een val aanschaffen. Of je moet de zogenaamde ‘glas-papier truc’ uitproberen, waarbij je de spin vangt in een glas en vervolgens een papiertje over de opening schuift, zodat je hem niet hoeft aan te raken.

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen