Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Katten weren

Er zijn ruim 4 miljoen katten in Nederland, waaronder 3 miljoen huiskatten. Maar niet iedereen is een even grote liefhebber van deze viervoeters. Ze kunnen namelijk flink wat overlast veroorzaken. Ben je op zoek naar manieren om katten te weren? Dan bespreken wij hier 2 mogelijke oplossingen.

Ga snel naar:
OPTIE 1: planten als oplossing
OPTIE 2: andere middelen
Offertes aanvragen

 

Waarom katten weren?

Katten kunnen flink vervelend zijn, niet alleen omwille van hun klagende gezang tijdens de paartijd, maar ook omwille van andere zaken. Zo kunnen ze je tuin flink omspitten, ontlasting achterlaten en vogels verjagen. Heb je bijvoorbeeld een grote volière met mooie exotische vogels? Dan wil je voorkomen dat de kat van de buren de rust van je dieren verstoort. Kortom: ze kunnen flink wat overlast veroorzaken. Hoe kan ze nu diervriendelijk weren?

 

OPTIE 1: planten als oplossing

Je wist vast al dat katten een erg goed ontwikkeld reukorgaan hebben. Dat maakt ze gevoelig voor de geur van bepaalde plantensoorten. Kies voor…

  • planten die katten aantrekken kun je graslelie, munt, kattengras,… planten aan de buitenkant van je tuin. Zo zullen ze vaker en langer aan de uithoeken van je tuin blijven.
  • minder fijne planten wanneer je ze volledig wil weren. Geschikte plantensoorten zijn stekelige planten of planten met een citroengeur, denk maar aan citroenverbana, vuurwerkplant of wijnruit. Plaats deze bv. rondom je volière om de katten uit de buurt te houden.
  • een dikke, dichtgroeiende bodembedekker die voor de kat misschien minder aantrekkelijk zijn om op te gaan liggen.

OPTIE 2: andere middelen

Geen zin om te tuinieren? Dan zijn er nog andere manieren om katten wat af te schrikken. Plaats een ondoordringbaar (hoog) hek rondom je tuin, leg mottenballen of citroenschillen langs de afrastering, plaats een kattenafweermat,… Ook het gebruik van hertshoornolie, dat katten weghoudt vanwege de vreselijke geur, kan erg effectief zijn. Hoe efficiënt deze middeltjes werkelijk zijn, hangt ook sterk samen met het karakter van de kat.

TIP: ben je na dit artikel nog niet helemaal zeker welke acties je beter onderneemt om katten zo diervriendelijk mogelijk uit je tuin te weren? Laat je dan adviseren door een professional. Die vertelt je graag meer. Ontmoet een expert via het onderstaande aanvraagformulier:

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen