Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Rioolonderzoek: 2 opties

Schade aan je riool kan vele problemen met zich meebrengen. Er kunnen zich verstoppingen voordoen of er kan sprake zijn van stank. Naar de oorzaken van de problemen blijft het vaak gissen en daardoor zijn ook oplossingen vaak moeilijk te vinden. Een rioolonderzoek door een gespecialiseerd bedrijf biedt in zulke gevallen vaak uitkomst. Een blik op de 2 opties!

Ga snel naar:
Cameraonderzoek van de riool
Rookonderzoek van de riool
Vraag nu je offertes aan

 

1. Cameraonderzoek

rioolonderzoek camera

Voor de daadwerkelijke inspectie begint, moet de riool eerst gereinigd worden. Dit is vooral belangrijk voor de eerste onderzoeksmethode die we hier bespreken: de camera-inspectie. Hierbij gaat een bedrijf met een camera op zoek naar de plek van de verstoppingen. Het grote voordeel van dit onderzoek is dat er niet gelijk gegraven moet worden. De camera laat alles zien wat het gewone oog ook kan zien. Dit scheelt een hoop tijd en moeite. Daarnaast geeft een cameraonderzoek een duidelijk beeld van het rioleringsnetwerk, wat erg handig kan zijn als de tekeningen niet meer bestaan.

 

2. Rookonderzoek

rioolonderzoek rook

Een andere vorm van rioolonderzoek is het rookonderzoek. Ook deze methode kent het voordeel van weinig tijd en moeite. Er komt voor de daadwerkelijke reparatie geen graaf– of breekwerk aan te pas. Wat het rookonderzoek voornamelijk onderscheidt van de camera-inspectie is dat het vooral handig is als er kleine scheurtjes of geringe schade aan de leidingen zijn. Deze zijn met het blote oog of met de camera vaak niet te zien, maar worden bij een rooktest, waarbij er rook door de leidingen gepompt wordt, wel onthuld. Op de plek waar de scheurtjes of schade zich bevinden, komen kleine rookwolkjes naar buiten.

 

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen