Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Plaagdieren

Je huishouden volledig vrij houden van insecten en kleine beestjes? Dat is moeilijk. Toch voorkom je al veel ellende door regelmatig schoon te maken en je huis goed te onderhouden. Welke plaagdieren bestaan er zoal? En wanneer schakel je beter een professionele verdelger in? Je leest het hier.

Ga snel naar:
Soorten plaagdieren
Wat doet de plaagdierbestrijding?
Kosten van plaagdierbestrijding
Verdelger inschakelen

 

Soorten plaagdieren

Er bestaat geen duidelijke definitie van plaagdieren. Meestal maken we een onderscheid tussen verschillende categorieën. Zo zijn er plaagdieren die een gevaar vormen voor je gezondheid, maar ook plaagdieren die concurreren om leefruimte met de mens. Hier zijn ‘plaagdieren’ o.a. knaagdieren (zoals muizen en ratten), houtwormen, wespen, vliegen, kakkerlakken, sprinkhanen, vlooien, bedwantsen, etc.

BELANGRIJK: we spreken pas van ‘plaagdieren’ wanneer deze dieren schade of overlast veroorzaken. Wil je dit zo efficiënt mogelijk aanpakken? Win dan professioneel advies in bij een vakspecialist. Die beschikt niet alleen over de nodige kennis, maar ook over aangepaste materialen en producten om de overlast te beëindigen. Ontmoet hier experts uit je regio.

 

Wat doet de plaagdierbestrijding?

Lukt het je maar niet om met particuliere producten de overlast succesvol aan te pakken? Dan is het raadzaam om een professioneel plaagdierbestrijder in te schakelen. Die biedt professionele hulp aan bij het bestrijden en verdrijven van de dieren in je woning. Hoe gaat hij te werk?

 

 1. Plaatsbezoek

  De belangrijkste stap voor een efficiënte aanpak van het probleem? Dat is een plaatsbezoek. Zo achterhaalt je expert over welke dieren het gaat, welke schade er is, hoe groot de populatie is,… Op basis daarvan bepaalt hij de gepaste bestrijdingsmethode.

 2. Plaagdieren bestrijden

  Vervolgens is het tijd om de dieren te bestrijden. Je specialist gebruikt hiervoor een speciaal bestrijdingsmiddel. Dit vergt de nodige veiligheidsmaatregelen voor, tijdens en na de bestrijding. Niet alleen voor de vakspecialist, maar ook voor jou en je gezin.

 3. Ruimte ontsmetten

  Is de verdelger klaar? En zijn alle plaagdieren bestreden? Dan ontsmet hij de behandelde zone zodat ze alvast niet meer terugkeren. Daarnaast voorziet hij je van professioneel advies om een volgende plaag te voorkomen.

 

Professionele bestrijdingsfirma nodig? Wij helpen je graag verder! Ontvang diverse offertevoorstellen van verdelgers actief uit je regio, vergelijk en bespaar! Benieuwd? Ontmoet dan een specialist via dit aanvraagformulier.

 

 

Kosten van plaagdierbestrijding

De prijs voor ongediertebestrijding is sterk afhankelijk van o.a. de firma, hun expertise, het type plaagdier, de omvang van het probleem, aantal arbeidsuren en de gebruikte bestrijdingsmiddelen. Een overzicht:

 • Kleine plaagdieren (bv. mollen, muizen,…): gem. € 100 (excl. btw)
 • Insecten: gem. € 50 à 80 (excl. btw)

LET OP: dit zijn richtprijzen en verschillen sterk van situatie tot situatie. Wens je graag een prijs op maat? Doe dan beroep op een ervaren verdelger! Ontvang diverse offertes op maat van experts in jouw buurt.

 

Wesp op bloem

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakmensen