Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

3 soorten ongedierte op een rij

Grofweg kunnen we ongedierte onderverdelen in 3 grote categorieën: knaagdieren, vogels en insecten. Elke soort vergt een andere aanpak. Een woordje uitleg per type ongedierte!

Ga snel naar:
Knaagdieren
Vogels
Insecten

Ontvang gratis advies!

 

1. Knaagdieren

Voorbeelden van knaagdieren zijn de welbekende huismuis, bruine rat en zwarte rat, maar ook de mol behoort tot deze groep. Deze dieren zijn hinderlijk op meerdere vlakken. Zo kunnen ze je voedsel bevuilen en daardoor besmettelijke ziektes overdragen. Ook zijn ze in staat om verregaande knaagschade aan te richten. In 45% van de keren dat er een kortsluiting plaatsvindt, is de bruine rat de dader. Wat dit ongedierte verder erg vervelend maakt, is dat ze bijzonder slim zijn. Ze laten zich dus niet zomaar pakken.

 

knaagdieren mol

 

2. Vogels

De problemen die vogels met zich mee brengen zijn van een hele andere aard dan die van de knaagdieren. Hoewel mussen en duiven ook veel geluidsoverlast kunnen veroorzaken, zijn vogels voornamelijk ongewenst door hun uitwerpselen. Deze ontlasting stinkt niet alleen, maar kan ook voor ziektes en voedselvergiftiging zorgen. Dat laatste gebeurt vooral bij voedselverwerkende bedrijven, waar de vogels in grote zwermen op af komen.

 

3. Insecten

Tot slot zijn er nog de insecten, die in een plaag ook voor het nodige ongemak kunnen zorgen. Net als vogels en knaagdieren zorgen insecten voor materiële schade en de verontreiniging van voedsel, maar wat hen onderscheidt als soort ongedierte is dat ze vaak ook kunnen steken of bijten. Denk maar aan de wesp of de steekvlieg (daas), die vooral in de zomer je dag kunnen verpesten met een flinke steek of beet.

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen