Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Pissebedden bestrijden

In Nederland kennen wij de landpissebed, een geleedpotige. Oorspronkelijk zijn pissebedden zeedieren en stammen zij af van de kreeftachtige. Landpissebedden hebben de zee verlaten, maar hebben nog wel de kieuwen die aanwezig zijn in hun aangepaste achterpoten. Zo nemen zij zuurstof op uit de omgeving. Pissebedden zijn niet bestemd tegen droogte, dat zullen ze niet lang overleven. Naast dat het vochtig moet zijn, voedsel aanwezig is en er een schuilplaats is, maakt het de pissebed niet zo veel uit waar hij leeft.

De vijand

Pissebedden zijn niet moeders mooiste. Ze zien er met hun bruinachtige huid niet erg smakelijk uit. Daarom heb je ze waarschijnlijk liever niet rondlopen in je huis of in je tuin. Pissebedden zijn nachtdieren, dus zodra het gaat schemeren is de kans groter dat jij er een ziet lopen door de tuin. Wanneer het koud wordt, zullen de pissebedden het niet overleven. Voor mensen zijn deze dieren niet schadelijk, maar aan gewassen kunnen zij de nodige schade aanbrengen. Ze eten de planten op, onder andere komkommers, tomaten en aardbeien. Wanneer ze voor overlast zorgen kan je de pissebedden bestrijden.

Hoe kan je pissebedden bestrijden?

Pissebedden bestrijden kan je het gehele jaar doen. Nu je weet wat zijn vijanden zijn: kou en droogte. Omdat de pissebed warmbloedig is, kan de kou zijn dood worden. Mocht je een pissebed in je huis zien rondlopen en het is buiten onder de 14 graden, kan je deze beestjes simpelweg verplaatsen naar buiten. Dit overleeft hij namelijk niet. Als het vochtig is in je huis door bijvoorbeeld een lekkage, is het van belang dat je dit aanpakt. Zonder vocht drogen de dieren namelijk uit.

Bedenk waar ze zich schuilhouden

Je kan ook pissebedden bestrijden door hun schuilplaats weg te nemen. In de tuin is dit bijvoorbeeld een losliggende tegel of stapels hout. Binnen is het belangrijk dat je de hoekjes en kieren dicht. En als laatste: zorg dat er veel licht aanwezig is, daar houden pissebedden niet van.

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen