Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Monsteronderzoek

Soms vind je in je woning een bepaald dier of insect dat jou volledig onbekend is. Je weet dus niet of het schade kan aanbrengen of gevaarlijk is. In dat geval is het raadzaam om een monsteronderzoek aan te vragen. Hoe sneller je weet met welk ongedierte je kampt, hoe eerder je het probleem kan oplossen. Hieronder lees je er meer over!

Ga snel naar:
Belang monsteronderzoek
Hoe gebeurt monsteronderzoek?
Kom in contact met vaklui!

 

Belang van het achterhalen van het soort ongedierte

Het is essentieel om te achterhalen wat de identiteit is van het gevonden diertje. Op die manier kan je uitsluiten of het ongezond of schadelijk is. De identificatie wordt ook wel determinatie genoemd. Waarom is het zo belangrijk om te weten met welk type ongedierte je kampt? Omdat niet elke soort dezelfde aanpak vraagt. Je vangt geen steekvliegen met een muizenval en je weert geen ratten met een klamboe.

 

Wat gebeurt er bij zo een onderzoek?

Je kan voor een monsteronderzoek vrijblijvend terecht bij het KAD, maar er zijn ook particuliere instanties die monsters afnemen en verdere hulp bieden. Hoe gaan zulke bedrijven te werk?

Ze vragen je of je het dier ofwel een stukje ervan kan meenemen naar een afspraak of kan opsturen. Daarna voeren zij testen uit in een laboratorium of stellen ze puur op basis van de kenmerken vast om welk dier het gaat. Vanuit hun expertise bieden ze je vervolgens advies over de te nemen stappen.

TIP: laat je bijstaan door een professional! Je kan gratis en vrijblijvend met experts in contact komen via het onderstaande offerteformulier:
 

 

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen