Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Houtaantasters: bestrijding en preventie

Sommige insecten zijn gespecialiseerd in het aantasten van hout, zoals houtkevers, houtwormen en boktorren. Heb je last van zulke houtaantasters? Dan is het belangrijk om tijdig in te grijpen. Soms volstaat een onderhoudsbeurt van het hout, maar in andere gevallen heb je de hulp van een vakspecialist nodig. Ontdek er hier meer over!

Ga snel naar:
Bestrijding van houtaantasters
Kosten voor de bestrijding
Ontvang nu offertes op maat

 

 

Wat zijn houtaantasters?

‘Houtaantasters’ is een term die meerdere ladingen dekt. Het kan gaan om houtkevers, boktorren, maar over het algemeen slaat het vooral op houtwormen en huiszwammen:

  • Houtwormen: deze wormen leggen hun eitjes in breuken of zwakke delen van het hout. De larven voeden zich met het hout en graven zich diep in. Zo kan na verloop van tijd een stelsel van tunnels in het hout ontstaan, waardoor het hout uiteraard verzwakt. In het ergste geval kan zelfs je dak instorten. Daarom is gespecialiseerde hulp nodig voor het bestrijden van houtwormen.
  • Huiszwammen: dit is een verzamelnaam voor diverse soorten schimmels die zich in en op hout nestelen. In tegenstelling tot houtwormen is de kans op zwammen het grootst bij nat hout, bv. in een kruipruimte. Zwammen kunnen zeer slecht zijn voor de gezondheid en tasten ook het hout ernstig aan, waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan.

Kamp je met houtwormen of huiszwammen? Vraag dan zeker advies aan een gespecialiseerd vakbedrijf. Zo kan je erger voorkomen. Start hier je aanvraag!

houtaantasters

 

Bestrijding en preventie van houtaantasters

Het bestrijden van houtaantasters is een zeer intensieve klus. Een woordje uitleg bij de aanpak van houtwormen en huiszwammen:

 

  • Houtwormen bestrijden: doorgaans focust een vakspecialist zich op 1 levensfase van de houtwormen. Zo brengt hij de plaag zo snel mogelijk onder controle. Zo’n expert gebruikt krachtige bestrijdingsmiddelen die hij in de scheuren en groeven van het hout spuit.
  • Huiszwammen bestrijden: hier is het meestal nodig om houten onderdelen te vervangen. Zwammen zijn bovendien niet altijd met het blote oog te zien. Daarom neem je beter het zekere voor het onzekere. Na de verwijdering gebruikt een expert zwamdodende middelen om een hele ruimte volledig te ontsmetten.

 

Wat zijn de kosten?

Omdat er verschillende soorten ongedierte zijn die hout aantasten, kunnen de kosten verschillen. Doorgaans betaal je voor de bestrijding van houtwormen € 50 tot € 80 euro per keer (incl. btw). Hou er wel rekening mee dat 1 enkele sessie niet voldoende kan zijn. Het verwijderen van huiszwammen loopt vaak tot in de honderden euro’s. Dit komt ook doordat een groot deel van het aangetaste hout moet worden vervangen.

Een beroep doen op een professional? Simpel, het volstaat om het onderstaande formulier in te vullen en meerdere experts nemen contact met je op:

 

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen