Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Ziekteverspreiders

Hovenier bestrijd onkruid en ongedierte Het is een van de nachtmerries van ieder huishouden, last van ongedierte. Niet alleen kan dit leiden tot schade aan je huis, denk aan muizen die kabels door knagen of houtwormen die hout aantasten, ook kunnen sommigen ongedierte ziektes met zich meedragen. Ongedierte brengt hiermee een risico met zich mee dat je gezondheid direct in gevaar brengt.

Ondanks het feit dat het normaal is dat in ieder huishouden insecten of kleine beestjes aanwezig zijn, is het een onprettig idee dat je hiermee het risico loopt op ziekteverspreiding. Als je denkt dat je last hebt van ongedierte, wacht dan niet te lang en schakel de hulp in van een vakman met specialistische kennis.

Knaagdieren en zwammen

Niet iedere soort ongedierte draagt ziektes met zich mee. Hoewel in sommige delen van de wereld insecten ziektes met zich meedragen, denk aan de beruchte malariamug, is hier in Nederland minder sprake van. Daarentegen kunnen bepaalde knaagdieren en zwammen wel de oorzaak zijn van ziektes. Wanneer je het risico op ziekteverspreiding wilt inperken, is het daarom raadzaam om maatregelen te treffen tegen deze soorten ongedierte. De aanwezigheid van een populatie knaagdieren kun je herkennen aan bijvoorbeeld kabels waaraan is geknaagd, uitwerpselen en stank. Deze soort kan onder andere de ziekte van Weil overdragen aan mensen. Iedereen die hierdoor wordt getroffen dient onmiddellijk contact op te nemen met een arts. Wanneer je last hebt van huiszwammen of dergelijke schimmels kan dit irriterend werken op de longen en kun je last krijgen van hoofdpijn. Huiszwammen zijn vaak moeilijker te detecteren dan andere soorten ongedierte, ze laten bijvoorbeeld geen uitwerpselen achter. Hoewel de meeste insecten relatief onschadelijk zijn, is het sterk aan te raden goed te letten op de aanwezigheid van kakkerlakken. De uitwerpselen van deze vieze beestjes kunnen leiden tot allergische reacties en ze kunnen daarnaast diverse bacteriën overbrengen. Om het risico op ziekteverspreiding te verkleinen is het daarom verstandig om informatie en advies in te winnen bij een vakman die je kan helpen bij het voorkomen of bestrijden van ongedierte.

Wering en bestrijding

Bij last van ongedierte kun je de hulp inschakelen van een vakman. Deze maakt een indicatie van het probleem en zal op basis daarvan een plan uitstippelen om de plaag te verdrijven en de toekomstige kans op ongedierte te verkleinen. Je kunt zelf maatregelen nemen om ongedierte te weren, door bijvoorbeeld speciale vallen voor insecten te plaatsen, maar ook door regelmatig je huis schoon te maken en goed te letten op hygiëne. De meeste plagen ontstaan namelijk door gebrek aan hygiëne of achterstallig onderhoud. Het scheelt bijvoorbeeld al veel als je al het afval dat je maakt meteen weggooit en niet lang binnen bewaard. Met name kakkerlakken houden van vochtige en warme plekken zoals een open afvalzak.

In het geval je erachter komt dat je last hebt van ongedierte, zorg er dan ten eerste voor dat je zoveel mogelijk afval wegbrengt. Als de populatie van ongedierte groter wordt of maar niet weg gaat, spreken we van een plaag. In dit geval is de kans op ziekteverspreiding een stuk groter. Ongedierte heeft zich dan waarschijnlijk op bepaalde plekken in je huis genesteld. Wacht daarom niet te lang met het vragen van advies en hulp van de ongediertebestrijding. Deze zorgen ervoor dat je huis op professionele wijze helemaal ongedierte vrij wordt. Zo kun je weer met een gerust hart naar bed, zonder je zorgen te hoeven maken over eventuele schade en ziekteverspreiding.

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen