Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vogelwering

De meeste vogeloverlast in Nederland wordt veroorzaakt door duiven. Ze maken een heleboel kabaal en hun uitwerpselen bevuilen je leefomgeving. Bovendien zijn duiven een gevaar voor de gezondheid. Ze worden niet voor niets ‘vliegende ratten’ genoemd. Naast duiven, kunnen ook andere vogelsoorten zoals meeuwen en kraaien voor behoorlijk wat problemen zorgen. Om vogeloverlast tegen te gaan is professionele vogelwering gewenst.

Vogeloverlast

Wanneer vogels besluiten zich te nestelen in je dakgoot kun je hier al snel veel geluidshinder van ervaren. Hun gezang en lokroepen klinken van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en het geritsel in de dakgoot kan behoorlijk vervelend zijn. Maar dat is nog niet het ergste. Vogels kunnen ziektes verspreiden en insectenplagen veroorzaken. Vogels zijn namelijk vaak dragers van vlooien, teken, mijten en luizen.

De uitwerpselen van de vogels bevatten hardnekkige zuren die jouw huis, maar ook je tuinmeubelen en zelfs je auto kunnen beschadigen. Er zijn zelfs gevallen bekend dat de vogels agressief werden en in hun zoektocht naar eten mensen en dieren hebben aangevallen. Vooral spreeuwen en kauwen zijn brutale vogels die niet op afstand blijven.

Verjagen

Er zijn verschillende manieren om vogels te verjagen. Het is aan te raden om hiervoor direct professionele hulp in te schakelen van een bestrijdingsdienst die gespecialiseerd is in vogelwering. De vogels bevinden zich vaak op gevaarlijke hoogtes en op moeilijk bereikbare plaatsen. Deskundige bestrijdingsdiensten beschikken over de juiste middelen om vogels zo snel mogelijk te verjagen.

Daarnaast kun je deze bestrijdingsdiensten ook inzetten als preventieve maatregel tegen de overlast van bijvoorbeeld duiven, mussen en meeuwen. Bekende middelen om vogels te weren van het gebouw zijn het spannen van speciaal spandraad, het plaatsen van duivenpinnen of van duivennetten. Ook is het mogelijk om elektronische vogelwering in te zetten. Voor ieder probleem wordt er een oplossing op maat gezocht die aansluit bij jouw wensen en behoeften.

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen