Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Insecten bestrijden

Insecten is iets waar je aan denkt als je de term ongediertebestrijding hoort vallen. Kakkerlakken, wespen, vliegen, vlooien en mieren zijn enkele van deze insecten. Het is goed om te weten waarom je beter verlost kunt worden van zulke ongedierte.

Insecten kunnen voor het nodige ongemak zorgen. Net als vogels en knaagdieren kunnen ze zorgen voor materiële schade en de verontreiniging van voedsel, maar wat hen onderscheidt als soort ongedierte is dat ze vaak ook kunnen steken of bijten. Denk maar aan de wesp of de steekvlieg (daas), die vooral in de zomer je dag kunnen verpesten. Hierna 3 voorbeelden van insecten:

1. Kakkerlakken

Een kakkerlak is een glanzend roodbruin dier met vleugels en een schild. Ze zijn ongeveer 2 tot 5 centimeter lang. Kakkerlakken houden van donkere en vochtige plaatsen welke lekker warm zijn. De kakkerlak eet ongeveer alles wat hij maar kan eten. Een kakkerlak kan trouwens gemakkelijk 4 tot 5 weken zonder voeding. De kakkerlakken zijn dragers van mijten en bacteriën en bevuilen je voedingsmiddelen.

2. Dazen

Dazen, ookwel ‘steekvliegen’ genoemd, kunnen niet alleen je nachtrust flink verstoren, maar ook je huisdieren of vee behoorlijk lastig vallen. Ongemerkt landen ze op jouw huid of die van je paard of koe en bijten ze daarin, zodat ze hun inwendige eitjes met proteïnen uit het bloed kunnen voeren. Omdat ze vliegensvlug zijn en erg sluw, lijk je soms machteloos tegenover ze te staan. Toch kun je dazen goed bestrijden, zowel om jezelf of je vee te beschermen.

3. Wespen

Wespen kunnen een ware plaag zijn. Vaak komen ze bij je op het terras als je volop zoetigheid aan het eten bent. Het is belangrijk om te zorgen dat vooral wespennesten bij constatering gelijk verwijderd worden. Zo kun je voorkomen dat je door een wesp gestoken wordt.

Er zijn er nog veel meer!

Naast bovengenoemde zijn er natuurlijk nog tal van andere insecten waar je last van kunt hebben. Ze kennen allemaal hun eigen leefpatronen en ook manieren waarop ze je het leven lastig maken. Het is goed om bij de ongediertebestrijding samen met een professional de overlast te beperken.

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen