Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Steenmarter bestrijden

Een steenmarter is een roofdier en heeft met zijn uiterlijk veel overeenkomsten met een boommarter. De steenmarter is bruin en heeft in zijn nek een witte streep. Hij is ongeveer 40 tot 50 centimeter lang, inclusief de staart die vaak 25 centimeter lang is. Ze hebben een lang lichaam en met de korte poten kunnen ze goed klimmen en passen ze zich makkelijk aan bij verschillende omstandigheden. De mannetjes zijn een stuk gewichtiger dan de vrouwen. Mannetjes wegen rond de 1,5 tot 2 kilo en de vrouwtjes 0,7 tot 1,7 kilo. Je kunt de steenmarter in het dak van je huis tegenkomen, dat gebeurt de laatste tijd vaker in Nederland. Ze zijn voornamelijk in het oosten van Nederland aanwezig.

Leefgebied van een steenmarter

De steenmarter leeft vaak in de buurt van mensen. De afgelopen tijd kruipen ze ook in huizen van mensen. Zij verstoppen zich op de zolder of in een spouwmuur. Het kan ook voorkomen dat je het beest tegenkomt in je schuur of in stallen. In de natuur graaf hij een enkele keer ook een hol, waar hij zich in terug trekt.

Rommelende steenmarter

Wanneer een steenmarter op jouw zolder leeft, wil je deze daar waarschijnlijk zo snel mogelijk weghebben. De steenmarter maakt bijna geen geluid. Hij kan wel wat rommelen in zijn nest. Als dat op je zolder gebeurd, kan het klinken alsof er een inbreker in het huis rondloopt. Steenmarters weren of bestrijden mag je als particulier niet zelf doen. Omdat het een zeldzaam dier is in Nederland, is het een beschermd diersoort. Daarom moeten experts de steenmarters weren, zij hebben daar een vergunning voor.

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen