Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Steenmarter bestrijden: hoe pak ik het aan?

De steenmarter leeft vaak in de buurt van mensen. De afgelopen tijd kruipen ze ook in huizen van mensen. Ze verstoppen zich op de zolder of in een spouwmuur. Het kan ook voorkomen dat je het beest tegenkomt in je schuur of in stallen. In de natuur graaft hij een enkele keer ook een hol, waar hij zich in terug trekt. Last van zo’n steenmarter? Hier lees je meer over de bestrijding van dit dier!

 

Wat is een steenmarter?

Een steenmarter is een roofdier en heeft veel overeenkomsten met een boommarter. De steenmarter is bruin en heeft in zijn nek een witte streep. Hij is 40 tot 50 centimeter lang, inclusief de staart. Ze hebben een lang lichaam en met de korte poten kunnen ze goed klimmen. De mannetjes zijn een stuk gewichtiger dan de vrouwen. Mannetjes wegen rond de 1,5 tot 2 kilo en de vrouwtjes 0,7 tot 1,7 kilo.

Een steenmarter bestrijden? Vraag eerst advies aan een ervaren ongediertebestrijder in je buurt.

 

 

Hoe een steenmarter bestrijden?

Wanneer een steenmarter op jouw zolder leeft, wil je deze daar zo snel mogelijk weg. De steenmarter maakt bijna geen geluid. Hij kan wel wat rommelen in zijn nest. Als dat op je zolder gebeurt, kan het klinken alsof er een inbreker in het huis rondloopt. Steenmarters weren of bestrijden mag je als particulier niet zelf doen. Omdat het een zeldzaam dier is in Nederland, is het een beschermde diersoort. Daarom moeten experts de steenmarters weren. Zij hebben daar een vergunning voor.

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen