Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Preventie

Buiten gif spuiten Voorkomen is beter dan genezen. Een spreekwoord met zoveel wijsheid. En dat geldt natuurlijk ook voor ongediertebestrijding. Door de juiste maatregelen te treffen hoef je helemaal geen last te hebben van muizen, kakkerlakken, wespen of vogels.

Schade aan je huis

Als je last krijgt van ongedierte dan zal je woning hier vaak onder moeten lijden. Zo kun je zwammen, kakkerlakken en houtwormen krijgen in de kruipruimte welke de constructie kunnen aantasten. Misschien moet je de hele houten vloer wel vervangen en gaat het om een grote kostenpost. Daarnaast zorgt ongedierte ook voor het verspreiden van ziektes en zal je leefgenot drastisch omlaag gaan in huis. Het kan ook gaan stinken. Allemaal zaken die je moet voorkomen!

Actie ondernemen

Wacht niet langer en ga samen met een ongediertebestrijder aan de slag om de juiste maatregelen te treffen om te zorgen dat je geen last zult hebben van ongedierte in huis of op kantoor. Zo kun je zelf grote kieren afdichten, ventilatie op de juiste manier laten aanbrengen en regelmatig controleren of er muizenkeutels in je woning zijn. Natuurlijk kun je ook zorgen voor het goed afsluiten van je afvalcontainers binnen en buiten de woning. Ook moet je niet de vogels gaan voeren.

Ongedierte, wat doe je er aan?

De meeste mensen zijn zich er van bewust dat er in hun huis of kantoor een risico is op ongedierte. In elke ruimte zijn er wel enkele insecten aanwezig of zijn er kleine beestjes, maar onder bepaalde omstandigheden kunnen dit er snel meer worden. We spreken van een plaag wanneer deze populatie schade kan aanbrengen aan je gezondheid of aan het huis zelf. Over het algemeen zijn er 2 manieren om van ongedierte af te komen, namelijk 1) bestrijding en 2) wering. Hieronder vind je meer informatie over wat deze beide vormen precies inhouden en wanneer je voor het een of het ander moet kiezen.

1) Wering en preventie

Wesp op bloem Maatregelen die bijdragen aan de wering van ongedierte zijn gericht op voorkoming van een plaag. Je kunt hierbij denken aan het aanbrengen van vogelwering tegen duiven of andere vogels en gaas rondom bepaalde delen van je huis tegen kleine knaagdieren. Tegen insecten kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een insectenlamp, die insecten aantrekt om daarna effectief te worden bestreden. Met dit soort maatregelen kun je ervoor zorgen dat ongedierte geen weg vindt naar binnen. Ook het structureel schoon maken van een ruimte en het voorkomen van achterstallig onderhoud kunnen helpen bij het voorkomen van ongedierte. Met name houtwormen en bepaalde soorten huiszwammen kunnen snel groeien onder bepaalde omstandigheden. Om structureel ongedierte te weren is het aan te raden om samen met een vakman een preventieplan op te stellen. Deze kan je helpen bij het maken van een indicatie van de risico’s, waardoor je erachter komt welke maatregelen het meest effectief zijn.

2) Bestrijding van ongedierte

In sommige gevallen is het te laat om preventieve maatregelen te nemen tegen ongedierte. Het ongedierte heeft zich dan al genesteld in je kantoor of woonruimte en is hierdoor lastig weer weg te krijgen. Wanneer ongedierte veel schade aanbrengt, is het raadzaam om dit te laten bestrijden door een vakman met specialistische kennis. Bestrijding van insecten en kleine beestjes wordt doorgaans gedaan door middel van speciale soorten gif die niet verkrijgbaar zijn in de winkel. Omdat dit gif ook schadelijk is voor mensen, doe je er goed aan om deze klus over te laten aan iemand met een professionele hand. Bij dit proces moet je er rekening worden gehouden dat het huishouden niet of in mindere mate toegankelijk zal zijn. Wanneer het gif zijn werk heeft gedaan, zorgt de ongediertebestrijder ervoor dat alle restanten van ongedierte alsmede het gif worden opgeruimd. Voor het bestrijden van zwammen zijn vaak meer drastische maatregelen nodig. Hierbij komt het voor dat hele delen van de ruimte of bepaalde materialen moeten worden vervangen.

Wat kost het?

Het is altijd voordeliger om preventieve maatregelen te nemen. Met een goed preventieplan weet je zeker dat ongedierte zich niet bij jou thuis gaat voelen. De effectiviteit van ongediertewering is afhankelijk van het soort ruimte, het is daarom van te voren niet zeggen hoeveel dit kost. De prijs van het bestrijden van een insectenplaag echter ligt gemiddeld tussen de €50 tot €80 euro per bezoek van de specialist. Voor knaagdieren of kleine beestjes ligt de prijs rond de €100 euro. Wanneer je huiszwammen wilt laten bestrijden moet je vaak al een paar honderd euro betalen, denk er hierbij wel aan dat het vaak nodig is om sommige materialen of onderdelen te vervangen (zoals bijv. de kozijnen). Op pagina prijzen ongediertebestrijding meer hierover.

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen