Gifsoorten gebruiken

Wespennest onder dakrandEr zijn verschillende manieren om ongedierte te bestrijden. Misschien denk je direct aan bepaalde gifsoorten om kakkerlakken, muizen, wespen, vliegen of andere insecten te verdelgen. Dat is niet vreemd. Enkele van het gif is verboden, aangezien ze ervoor zorgen dat het ongedierte hier resistent tegen wordt of dat ze een schadelijk effect op andere planten en dieren hebben. Daarnaast zijn echter er ook andere manieren welke vriendelijker zijn voor het milieu.

Verboden gifsoorten

Vanaf 1 juli 2014 is specifiek muizengif en rattengif verboden in Nederland en mogen niet meer buiten de woning gebruikt worden. Het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB) heeft dit bepaald. De belangrijkste reden waarom dit is gebeurt, is omdat de gifsoorten niet werken. Ratten en muizen raken resistent tegen het gif omdat ze maar een kleine hoeveelheid ervan binnen krijgen en hier niet aan dood gaan. Ze bouwen juist antistoffen tegen het gif op.

Daarnaast vergiftigen deze zogenaamde ‘rodenticiden’ ook andere dieren binnen het ecosysteem. Zo kan een roofvogel en andere roofdieren de muizen en ratten opeten welke dus vergiftigd zijn. Het hele ecosysteem raakt uit balans doordat juist deze dieren overlijden aan het gif.

De juiste manier

Om op de juiste manier gebruik te maken van gif is het goed om een professional in te schakelen. De ongediertebestrijder weet precies welke gifsoorten wanneer ingezet moeten worden om een goed resultaat te krijgen (en welke verboden zijn natuurlijk). Hij of zij kan je ook (duurzame) alternatieven bieden.

Vind de beste vakman

Achterhaal de exacte kosten voor ongediertebestrijding door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Gebruik het formulier en kom direct in contact met ongediertebestrijders.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Bespaar op de kosten

Vergelijk offertes van verdelgers