Katten weren

Voor veel mensen zijn katten de ideale huisdieren; ze zijn aaibaar, zitten bij je op schoot en spinnen dankbaar. Sommige katten passen voor bepaalde mensen echter niet binnen dit ideale plaatje. Ze kunnen knap vervelend zijn door bijvoorbeeld andermans tuin om te spitten, ontlasting achter te laten in diezelfde tuin of er prachtige vogels uit weg te jagen. Het is dan ook niet gek dat de mensen die hier last van ondervinden een manier zoeken om deze katten te weren. Wij hebben 2 mogelijke oplossingen hieronder beschreven.

1. Planten als oplossing

Het weren van katten doe je het gemakkelijkst en diervriendelijkst door het plaatsen van bepaalde planten. Dit kunnen zowel planten zijn waar katten van houden als planten waar ze een gruwelijke hekel aan hebben. Planten die katten aantrekken kun je telen in de uithoeken van je tuin, zodat katten daar blijven en niet je hele tuin overlopen. Minder fijne planten voor katten, voornamelijk de stekelige soorten of degene met citroengeuren (zoals de geranium macrorrhizum), kun je strategisch gezien het best als een soort muur om je tuin gebruiken. Katten blijven hier namelijk het liefst bij uit de buurt en zullen dan je tuin niet binnensluipen. Een andere manier is het dichte karakter dat met een overvloed aan planten gepaard gaat: als de hele bodem bedekt is, is er voor de katten geen plek meer om lekker te liggen. Ze zullen jouw terrein dan eerder mijden en ergens op een dak gaan liggen bijvoorbeeld.

2. Andere middelen

Mocht je niets aan de planten in je tuin willen veranderen, dan zijn er nog wat andere huis –en keukenmiddeltjes. Zo zou je een ondoordringbaar hek kunnen plaatsen, mottenballen langs de afrasteringen van je tuin leggen of hun afkeer voor citroenen kunnen gebruiken door aan de buitengrenzen van je terrein citroenschillen (of beter: citroenboompjes planten) neer te leggen. Ook het gebruik van hertshoornolie, dat katten afhoudt vanwege de vreselijke geur, kan erg effectief zijn.

Vind de beste vakman

Gebruik het formulier en kom direct in contact met lokale ongediertebestrijders.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Bespaar op de kosten

Vergelijk offertes van verdelgers