Mollen bestrijden

Mollen hebben bij veel mensen de reputatie een schattig en ongevaarlijk dier te zijn. Toch kunnen deze kleine beestjes heel veel schade aanrichten in je tuin. Als je de kenmerkende molshopen ziet verschijnen in je tuin, dan weet je wel hoe laat het is. Mollen bestrijden is niet heel eenvoudig en kun je het beste overlaten aan een deskundige bestrijdingsdienst.

Mollen in de tuin

Mollen leven onder de grond. Hier graven ze tunnels om voornamelijk op zoek te gaan naar eten. Meestal leven mollen in bosrijke gebieden of op gras- en bouwland, maar ook in jouw achtertuin kunnen deze diertjes zich erg op hun gemak voelen. Je zult de mol zelf nauwelijks te zien krijgen, omdat het schuwe diertjes zijn die liever onder de grond blijven. Toch blijft de aanwezigheid van een mol in de tuin niet onopgemerkt.

Je herkent de aanwezigheid van de mol door de diverse molshopen die ze in je gazon maken. Ook maken ze verhoogde richels in de tuin, wanneer ze net onder de oppervlakte op zoek zijn naar wormen en insecten om te eten. De tunnels die ze onder je gazon maken kunnen ervoor zorgen dat er verzakkingen komen in je mooie bloembed of strak aangelegde tuin. Mollen zijn niet direct gevaarlijk, maar kunnen dus wel een hoop schade aanrichten.

Veilig mollen bestrijden

Er zijn veel ouderwetse trucjes bekend, waarmee je mollen zou kunnen vangen of juist verjagen. Helaas zijn niet alle middelen even doeltreffend. En wat nu als je een mol vangt? Wat ga je er dan mee doen? Mollen zijn in principe niet gevaarlijk, maar kunnen met hun scherpe tanden flink bijten. Omdat mollen geen schone dieren zijn kan hun beet nare infecties veroorzaken.

Gelukkig zijn er ongediertebestrijders die zich gespecialiseerd hebben in het opsporen en bestrijden van mollen. Zij kunnen snel, efficiƫnt en veilig de mollen bestrijden op een diervriendelijke manier en daarnaast handige adviezen geven voor het nemen van preventieve maatregelen om herhaling te voorkomen.

Vind de beste vakman

Achterhaal de exacte kosten voor ongediertebestrijding door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Gebruik het formulier en kom direct in contact met lokale ongediertebestrijders.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Bespaar op de kosten

Vergelijk offertes van verdelgers