Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kraaien bestrijden: hoe pak ik het aan?

Boeren kunnen veel last hebben van kraaien. Wanneer de aardappelen, maisstengels of andere gewassen op de akkers in bloei staan, zijn het vaak kraaien die roet in het eten gooien. Ze storten zich in zwermen neer op het land en pikken de teelt kapot. Maar wat kan je doen tegen kraaien? In dit artikel overlopen we kort de oude en nieuwe methodes!

Ga snel naar:
Traditionele methodes
Nieuwe methodes
Ontvang gratis advies

 

1. Traditionele methodes

De meest traditionele manier om kraaien te weren van je land is de zelfgemaakte vogelverschrikker. Die heeft niet een voorgeschreven uiterlijk. Je kan bv. heel simpel een soort houten kruis in de grond slaan met een shirtje aan en een hoedje op. Vaak heeft zoiets al effect. Een andere welbekende methode om vogels schrik aan te jagen, is het ophangen van een dode soortgenoot. Andere kraaien zullen niet gauw op jouw stuk grond landen als ze zien dat daar een andere kraai dood aan een touwtje hangt.

 

2. Nieuwe methodes

Je kan zo’n vogelverschrikker ook simpelweg kopen. Deze zijn vaak (deels) beweeglijk en realistischer, waardoor ze ook doeltreffender zijn. Ook bestaat er een aanbod van replica dode kraaien. Die zijn net zo afschrikwekkend, maar vaak sterker en dus beter bestand tegen de weersomstandigheden. Daarnaast bestaan er netten waarmee je kraaien makkelijk vangt. Ook hier kan je een namaakkraai gebruiken. Deze plastic vogel lokt de echte dieren, die je vervolgens snel vangt.

 

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen