Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vleermuizen bestrijden: hoe pak ik het aan?

Vleermuizen zijn zoogdieren die kunnen vliegen en meestal voorkomen in grotten. In Nederland kennen we voornamelijk de dwergvleermuis. Deze gevleugelde beestjes wegen tussen de 3,5 tot 8 gram. De spanwijdte varieert tussen 18 en 23 centimeter. Wat doe je als je vleermuizen in je woning aantreft?

 

Wat te doen bij vleermuizen op zolder of in de spouw?

Misschien is het je opgevallen dat er in de winter minder vleermuizen te zien zijn. Deze beestjes leven van insecten en omdat deze schaars zijn in de winter houden ze in dit seizoen hun winterslaap. Ze zijn trouw aan hun schuilplaats voor de winter. Je vindt ze dan in de spouw of zolders van huizen.

TIP: schakel een gespecialiseerd bedrijf in. Zelf vleermuizen bestrijden mag niet. Wil je ze dus uit je woning verdrijven? Kom dan in contact met een expert via onze offerteservice!

 

 

Sluit de invliegopening niet

De vleermuis is in Nederland een beschermde diersoort. Het is verboden om de vleermuizen te vangen of te doden. Dicht dus de invliegopening niet wanneer je denkt dat ze allemaal zijn uitgevlogen. Ze laten namelijk hun jongen achter als ze op zoek zijn naar eten. Wanneer de vleermuizen niet meer bij hun jongen kunnen, zoeken ze naar een andere opening. Zij kunnen dan bv. door je slaapkamerraam naar binnen vliegen om hun jongen te bereiken.

Bel een vleermuizen bestrijder. Die weet hoe hij te werk moet gaan en zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van deze beestjes. Start je aanvraag hier!

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen