Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Konijnen bestrijden

Konijnen kennen we allemaal als huisdier: in een hok in de tuin of binnenshuis. Maar daarnaast zijn er ook wilde konijnen. Zij graven hollen en ondergrondse doolhoven waarin zij met meerdere konijnen samenleven en schuilen voor de vijand. Hieronder lees je meer over wilde konijnen bestrijden!

Ga snel naar:
Konijnen: voedselbronnen
Schade door konijnen
Kom in contact met vaklui!

 

Voedselbronnen

Wilde konijnen leven, net als ieder ander konijn, van plantaardig voedsel. Zij eten onder andere gras, kool, graan, kruiden en akkergewassen. Wanneer je over landbouw beschikt, is er een kans aanwezig dat dit aangegeten wordt door wilde konijnen. Een konijn komt namelijk nooit alleen. Ze leven in groepen die allemaal op jacht gaan om eten te vinden. De schade die konijnen toebrengen, kan dan ook heel groot zijn.

 

Schade door konijnen

Naast het voedsel dat zij van landbouw eten, kunnen konijnen ook andere schade aanbrengen. Wanneer je hier overlast van hebt, kan je de konijnen weren. Ze kunnen namelijk met hun graafwerkzaamheden schade aanbrengen op begraafplaatsen, dijken of sportvelden. Konijnen zijn moeilijk om te weren met bijvoorbeeld hekken of rasters: ze graven er makkelijk onderdoor.

Konijnen vangen is ook een vorm van konijnen weren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van fretten, maar dat is een terugkerende actie omdat de konijnen niet altijd in de hollen aanwezig zijn. Konijnen weren kan je het beste laten doen door een expert op dat gebied. Zo weet je zeker dat jij binnen de kortste keren van de overlast van konijnen af bent.

 

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen