Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Konijnen bestrijden

Konijnen kennen we allemaal als huisdier: in een hok in de tuin of binnenshuis. Maar naast de konijnen die wij als huisdieren houden, zijn er ook wilde konijnen. Deze leven het liefst in de vrije natuur op zandgronden. Op de halfopen landschappen kunnen zij zich beter verschuilen voor de vijand. Dat schuilen doen zij in de hollen die ze graven. Deze zijn vaak doolhoven waarin zij leven met meerdere konijnen. De meeste wilde konijnen hebben een bruinachtige huid, zodat zij niet zo opvallen voor vijanden zoals, vossen, katten, slangen en verschillende roofvogels.

Voedselbronnen

Wilde konijnen leven, net als ieder ander konijn, van plantaardig voedsel. Zij eten onder andere gras, kool, graan, kruiden en akkergewassen. Wanneer je landbouw beschikt, is er een kans aanwezig dat dit aangegeten wordt door wilde konijnen. Een konijn komt namelijk nooit alleen, deze leven in groepen die ieder voor zichzelf op jacht gaan voor eten. De schade die konijnen aan kunnen brengen, kan erg groot zijn. Je kan het dan vergeten als boer om deze gewassen nog te verkopen.

Schade door konijnen

Naast het voedsel dat zij van landbouw eten, kunnen konijnen ook andere schade aanbrengen. Wanneer je hier overlast van hebt, kan je de konijnen weren. Ze kunnen namelijk met hun graafwerkzaamheden schade aanbrengen op begraafplaatsen, dijken of sportvelden. Konijnen zijn moeilijk om te weren met bijvoorbeeld hekken of rasters: ze graven er makkelijk onderdoor. Konijnen vangen is ook een vorm van konijnen weren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van fretten, maar dat is een terugkerende actie omdat de konijnen niet altijd in de hollen aanwezig zijn. Konijnen weren kan je het beste laten doen door een expert op dat gebied. Zo weet je zeker dat jij binnen de kortste keren van de overlast van konijnen af bent.

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen