Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Bijen bestrijden

Verschillen, wesp, bij en hommel Bijen bestrijden is in Nederland niet toegestaan. Bijen zijn een beschermde diersoort en mogen daarom alleen maar preventief geweerd worden of verwijderd worden door een imker. Ga nooit zelf proberen het nest te verwijderen, want bijen kunnen dan aanvallen. Zelfs als je niet allergisch bent voor een bijensteek, kunnen meerdere steken voor ernstige verwondingen zorgen.

Een bij moet overigens niet verward worden met een wesp of een hommel. Op de foto rechts is van boven naar beneden een bij, hommel en wesp te zien.

Bijen weren

Omdat bijen bestrijden verboden is, mag je alleen maar bijen weren. Dat wil zeggen dat wanneer je een bijennest in jouw woning of in je tuin hebt, dan mag deze alleen verplaatst worden. De bijen doden en het nest vernietigen mag beslist niet. Bovendien is het zeker af te raden om bij het nest in de buurt te komen, omdat een bijennest duizenden bijen kan bevatten. Deze insecten zijn over het algemeen niet agressief, maar als ze denken dat hun koningin wordt bedreigt kunnen ze in de aanval gaan. Een bijensteek is pijnlijk en sommige mensen kunnen hier een allergische reactie op krijgen.

Bijen verplaatsen

De aanwezigheid van heel veel bijen kan soms onprettig zijn, maar hoeft niet direct gevaarlijke situaties op te leveren. Voel je je er toch niet prettig bij en wil je graag de bijen laten verplaatsen? Schakel dan een professionele bestrijdingsdienst in. De bestrijdingsmedewerkers weten precies hoe ze moeten handelen om de bijen veilig een nieuw onderkomen te geven. Het is soms ook mogelijk om via de gemeente in contact te komen met een imker. Die zal op afspraak bij je langskomen om te kijken of de bijen verplaatst kunnen worden.

Niet doen

Wat je vooral niet moet doen is proberen om de bijen te verdrijven met rook, water of andere hulpmiddelen. De werkbijen kunnen hierdoor in paniek raken en agressief reageren. Wat je ook zeker niet moet proberen is de toegang tot het nest dichtmaken. De bijen zullen dan een andere uitweg moeten vinden en als het bijennest zich in de muur van jouw huis bevindt kan dat betekenen dat ze in grote getale bij jou binnen komen.

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen