Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Houtworm bestrijden

Houtworm eet boom op De naam houtworm is een verzamelnaam voor larveninsecten die in hout leven. Wanneer mensen het over houtwormen hebben, gaat het vaak over de houtwormkever. Deze zijn rond de 1 á 2 millimeter groot. Ze komen voornamelijk voor in bomen, maar ze kunnen ook tevoorschijn komen uit andere houtenconstructies zoals: meubels en vloeren die je in je huis hebt. Ze vreten zich vaak in de zachtste delen van het hout en dat kan zorgen voor flinke schade aan de houten inboedel.

Hoe ziet de schade eruit?

Wanneer je plotseling ronde gaatjes ziet verschijnen in hout dat je bezit, zou het heel goed kunnen dat er houtwormen aanwezig zijn. Van buiten zie je als eerst de kleine gaatjes, maar dat zegt nog niet veel over de binnenkant van het hout. Het zou kunnen dat de houtwormen in de binnenkant al hun slag hebben geslagen en dat er daar grotere gaten aanwezig zijn. Om de meubels en ander hout in goede staat te bewaren, moet er snel gehandeld worden. Dat kan op verschillende manieren.

Het bestrijden van houtwormen

Allereerst denk je misschien om met chemische producten de houtwormen te bestrijden, maar dat hoeft niet per se. Je zou het ook eerst op een andere manier proberen, met bijvoorbeeld reukvrije lampenolie. Dit smeersel breng je aan op het aangetaste hout. Een groot voordeel van op deze manier houtwormen bestrijden is dat het geen nare geuren afgeeft en het bijna niet schadelijk is voor het milieu. Echter doodt je op deze manier alleen de levende houtwormen en niet de gelegde eitjes van deze insecten.

Daarom gebruiken veel mensen uiteindelijk toch chemische bestrijdingsmiddelen, zo gaan zowel de houtwormen als de eitjes hiervan dood. Dat komt omdat het chemische laagje voor een langere tijd werkzaam blijft op het hout. Het gebruik van chemische middelen is niet geheel zonder risico: het mag niet in aanraking komen met je huid, kan zorgen voor ademhalingsproblemen en bij herhaalde blootstelling aan het gif zou je huid zelfs kunnen barsten.

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen