Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Stofluizen bestrijden

De stofluizen vallen onder de orde van de insecten. Ze zijn trouwens niet aan de andere soorten luizen gelieerd, zoals de vachtluizen, schaamluis of de hoofdluis. In dit artikel lees je alles over hun leefomgeving, levensloop en hoe je ze het beste kan bestrijden!

Ga snel naar:
Waar leven stofluizen?
Hoe lang leven stofluizen?
Hoe stofluizen bestrijden?
Vergelijk vrijblijvend meerdere verdelgers

 

 

Het uiterlijk van de stofluizen

Stofluizen zijn er in vele duizenden soorten. Je kunt ze in ongeveer 41 families indelen en ze hebben drie onderklassen. De stofluizen worden een paar millimeters lang. Sommige soorten worden zelfs een hele centimeter lang. De stofluizen zijn er in het geel, wit, bruin en ook grijs.

De meeste zien er ook echt uit als een luis. Ze hebben een grote brede kop en een vrij geribbeld achterlijf. Ook hebben ze voelsprieten en kleine pootjes. Ze hebben een massieve en ook een wendbare kop welke tegen de ondergrond aan wordt getikt om te communiceren met de soortgenoten. Er zijn ook soorten met vleugels. Je treft de stofluizen aan over de hele wereld.

Merk je dit soort ongedierte in je huis op? Vergelijk dan vrijblijvend offertes van meerdere verdelgers in je buurt. Start je aanvraag hier.

 

De leefomgeving

Stofluizen leven het liefste in een vochtige omgeving. In de natuur vind je ze veel onder boomstammen en in vogelnesten. In de woning tref je ze aan in het matras, in rieten meubels, boeken of op afgewerkt spaanplaat. Wanneer een soort voorkomt in een woning, dan is het vaak zo dat de woning niet goed geventileerd wordt en te vochtig is.

In de meeste gevallen is het nog geen reden voor paniek. Is het probleem echter grootschalig? Dan heb je een professionele verdelger nodig om dit effectief op te lossen.

 

De levensloop

Een volwassen stofluis leeft een paar weken tot maximaal een heel jaar. Het is grotendeels afhankelijk van de soort. Stofluizen kunnen zich in ieder geval snel vermenigvuldigen, waardoor het probleem snel uit de hand loopt. Een stofluis legt in haar hele leven namelijk zo’n 100 eitjes. Een handjevol stofluizen kan dus in een handomdraai een grote plaag veroorzaken.

 

Hoe kun je ze bestrijden?

De stofluis kun je het beste bestrijden door de voorwerpen op te ruimen waar ze op leven. Je kunt ook de ruimte goed droogstoken en goed ventileren. Op die manier is het mogelijk om snel en goed verlost te raken van de stofluizen.

 

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen