Kakkerlakken bestrijden

Kakkerlakken zijn vieze dieren. Ze dragen heel gemakkelijk bacteriën en ziektekiemen met zich mee en verspreiden bovendien een nare geur. Daarnaast wilt niemand natuurlijk dergelijke beesten in huis hebben; ze zien er gewoon vies uit.

Wat zijn kakkerlakken en hoe kom je er aan?

De bekendste kakkerlak die we in Nederland hebben en niet zelden als plaag voorkomt, is de Duitse kakkerlak. Het lichaam van deze kakkerlak wordt een ruime centimeter groot, maar de lange voelsprieten op de kop worden een stuk langer dan dat. Naast de Duitse komt ook de Amerikaanse kakkerlak, ook wel bekend als de grote kakkerlak, soms voor als plaag. De aanduiding grote is niet misplaatst, want dit beest kan bijna 5 centimeter lang worden, nog exclusief voelsprieten.

Kakkerlakken zijn grote beesten, maar klein genoeg om door kieren en spleten te klimmen en zo je huis binnen te dringen, maar eigenlijk komen ze vooral voor op plekken waar het heel erg vies is, of komen ze mee met bijvoorbeeld tweedehands spullen. De beesten verspreiden zich razendsnel, dus het is zaak er snel bij te zijn!

Hoe kom je van kakkerlakken af?

Het is natuurlijk het meest verstandig om te voorkomen dat de insecten überhaupt je huis in komen. Je doet dat door het huis, maar met name de keuken en badkamer, goed schoon te houden. Kakkerlakken houden immers van vieze en vochtige omgevingen. Verder kun je nagaan of er kieren en gaten in de muren van je huis zitten, en die indien nodig dichten.

Maar dat zijn enkel preventieve maatregelen. Zodra je een kakkerlak ziet ben je daar voor dat dier al te laat mee, al kan het dan natuurlijk geen kwaad om te proberen na te gaan hoe de kakkerlak binnen is gekomen.

Om de beesten te bestrijden zijn diverse bestrijdingsmiddelen te verkrijgen. Mocht je er niet uit komen en de kakkerlakken niet aan kunnen, overweeg dan advies van een professioneel bestrijdingsbedrijf in te schakelen. Zij kunnen de beesten doorgaans met weinig moeite geheel verwijderen en je advies geven om een nieuwe uitbraak te voorkomen.

Kosten verwijdering kakkerlakken

Het inhuren van een bedrijf is logischerwijs het duurste. Aangezien de chemische bestrijdingsmiddelen bij veelvuldig gebruik ook voor mensen schadelijk kunnen zijn en er daarom diverse veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden, is het laten bestrijden van kakkerlakken een dure aangelegenheid. Denk hierbij aan bedragen van rond de €75 euro per uur, waarbij een gemiddelde bestrijder zo een drie uur met de behandeling bezig is.

Vind de beste vakman

Achterhaal de exacte kosten voor ongediertebestrijding door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Gebruik het formulier en kom direct in contact met lokale ongediertebestrijders.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Bespaar op de kosten

Vergelijk offertes van verdelgers