Kevers bestrijden

Val kevers aan met hun vijand. Kevers zijn insecten en verschillen qua uiterlijk van andere insecten. De vleugels zijn namelijk verharde schilden en kunnen ze niet snel vliegen, zoals andere insecten dat wel kunnen. Behalve op de poolgebieden en in de zee komen kevers overal ter wereld voor. Kevers zijn er in veel soorten. Een die je waarschijnlijk vaker hebt gezien is het lieveheersbeestje, maar die geven vaak geen overlast. De kevers waar wij in Nederland het meeste overlast van ervaren in de tuin zijn de taxuskever en de snuitkever.

Schade

De kevers kunnen vaak niet vliegen of rennen. Het zijn nachtdieren en slapen dus overdag. Het kan dus heel goed zijn dat jij er in de ochtend achter komt dat de planten zijn aangevreten door kevers. De kevers verstoppen zich overdag in de bladeren of stukken hout, ze zijn namelijk lichtgevoelig. In de 1 tot 3 jaar dat zij leven, leggen zij tot wel 1000 eieren en planten zich dus rap voort. De schade die de kevers aanbrengen zijn te kenmerken aan de ronde happen die zij nemen. Zij zijn namelijk een van de weinige dieren die zo eten en daarom weet je vrij snel of je last hebt van kevers in de tuin.

Kevers bestrijden?

Dat ze planten in de tuin aanvreten is heel vervelend. Daarom kan je de kevers bestrijden, zodat zij zich niet meer in jouw tuin zullen bevinden. Je kunt het beste de larven van de kevers bestrijden met de natuurlijke vijand: aaltjes. Op deze manier worden de larven opgegeten door de aaltjes. Zo kunnen de larven niet groeien, maar sterven ze. Je kunt aaltjes op verschillende websites bestellen. Ook zijn ze in sommige tuincentra te koop en op die manier kan je vandaag nog beginnen met de kever bestrijding.

Vind de beste vakman

Achterhaal de exacte kosten voor ongediertebestrijding door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Gebruik het formulier en kom direct in contact met lokale ongediertebestrijders.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Bespaar op de kosten

Vergelijk offertes van verdelgers