Motmuggen

Motmuggen vallen onder de familie van de kleinere insecten en dan tot de orde van de twee vleugelingen en de onder orde van de muggen. De vleugels kennen gekleurde haren en ze worden in de rust gespreid. De muggen lijken hierdoor wel wat op een vlinder. Hierdoor heeft het ook de naam motmug gekregen. Ook worden ze wel een aalputmotje genoemd.

Waar tref je de motmuggen aan?

In ons huis tref je de motmuggen aan in de riolen, de toiletten en de badkamers en andere natte kamers. Je treft ze aan over de hele wereld en ze passen zich snel aan de leefomgeving van de mensen aan.

De kenmerken van de motmuggen

De volwassen motmuggen hebben een silhouet wat op een driehoek lijkt. De vleugels worden als een dakje boven het lijf gedragen. Het lichaam is ongeveer 4 millimeter lang. Je kunt de motmuggen herkennen aan de behaarde vleugels. De lange antennes hebben 15 segmenten met antennelidjes. Het zijn geen goede vliegers, waardoor je ze veel ziet kruipen en kleine sprongetjes maken. De eitjes zijn klein en bruin van kleur. Ze worden in een bultje van 20 tot 200 stuks gelegd. De larven lijken op een wormpje en zijn ongeveer 9 millimeter lang. Na het verpoppen komt de volwassen motmug tevoorschijn. Het verpoppen duur een tot twee dagen.

Wat zijn de exacte ongediertebestrijding kosten?

Achterhaal de exacte kosten voor ongediertebestrijding door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Gebruik het formulier en kom direct in contact met ongediertebestrijders. Deze dienst wordt je gratis en vrijblijvend aangeboden.

De levensgewoontes van de motmuggen

De volwassen motmug legt de eieren in een troebelig water. De larven voeden zich met rottende delen en schimmels. De larven vind je veel in de rioleringen, afvoerbuizen, wc’s, dakgoten en ook beerputten en mesthopen. De ouders rusten overdag in de schaduw en worden in de nacht actief. Ze komen op het licht af. Ze kunnen zich gemakkelijk een kilometer met de wind mee laten voeren. De motmug is een cultuurvolger en komt over de hele wereld voor.

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk offertes van verdelgers