Tapijtkevers bestrijden

Heb je schade aan je tapijt of aan een kleed dat in je kamer ligt? De kans is groot dat deze is aangevreten door tapijtkevers. Ze vreten zich vol aan kleden, tapijten, maar ook aan kleding en opgezette dieren. Dit kleine beestje kan dus ontzettend veel schade in huis aanbrengen. Tapijtkevers bestrijden is daarom noodzakelijk om de spullen in je huis in goede staat te houden. Ze planten zich snel voort en de kans is groot dat er binnen de kortste keren een ware plaag in jouw huis is.

Grote klus om te bestrijden

In de zomer zijn de tapijtkevers vaak in de bloemen van de tuin te vinden, maar in de winter wordt het daar te koud. Ze gaan dan massaal naar binnen toe en vreten zich daar vol aan het textiel dat in het huis aanwezig is. Zelf bestrijden is bijna onmogelijk, omdat je vaak plekken over het hoofd ziet waar ze aanwezig kunnen zijn. Daarom is het verstandig om hier hulp bij in te schakelen van een specialist. Vooral als ze in het tapijt zijn gevestigd, is de plaag moeilijk om aan te pakken.

Tapijtkevers in kledingkast

Wanneer de tapijtkevers in de kledingkast zijn gevonden, is het belangrijk dat je alle kleding en textiel uit de kast haalt. Deze dienen gewassen te worden op 60 graden voor minimaal een halfuur. Kleding die niet op zo een hoge temperatuur gewassen kan worden, moet in een gesloten zak in de vriezer worden gelegd voor een week. Dat is de enige manier om de beestjes uit de kleding te krijgen. Noodzaak is dat er snel gehandeld wordt, voordat er te veel schade is aangericht door de tapijtkevers. Maar helaas is het probleem dan niet meteen opgelost: het zou kunnen dat ze zich verstoppen in de naden van de kast en terugkomen. Tapijtkevers bestrijden kan je daarom het best laten doen.

Vind de beste vakman

Achterhaal de exacte kosten voor ongediertebestrijding door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Gebruik het formulier en kom direct in contact met lokale ongediertebestrijders.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Bespaar op de kosten

Vergelijk offertes van verdelgers