Zilvervisjes

Zilvervisjes lokken met aardappelen. Zilvervisjes hebben hun naam te danken aan de zilveren schubben zie zij op hun lijf hebben. Ze behoren tot insecten en worden vooral gevonden in badkamers en andere vochtige plekken in huizen. Deze insecten kunnen zich niet goed bewegen over een natte ondergrond. Daarom kan jij in de ochtend een zilvervisjes in je badkuip vinden, hij is waarschijnlijk uitgegleden in de nacht daarvoor. Met hun platte lichaam worden ze vaak niet langer dan 12 tot 30 millimeter.

Waar komen ze voor in huis?

Zilvervisjes verstoppen zich overdag op donkere plekken en zijn voornamelijk in de nacht actief. Ze leven het liefst in koele, maar ook vochtige omgevingen. Daarom kan je ze bijvoorbeeld vinden in je toilet, badkamer en keuken. Vooral in nieuwbouwhuizen komen de zilvervisjes vaker voor. Dat komt omdat de muren nog vochtiger zijn en er nieuw hout aanwezig is. De beestjes komen binnen door mee te liften met verhuisdozen, voedsel of oud papier.

Hoe je ervan af komt

Zilvervisjes zijn insecten die moeilijk te bestrijden zijn. Ze weten zich in de kleinste hoekjes en gaatjes te wringen. Nu je weet dat ze van vochtige ruimtes houden, kan je nagaan in welke ruimtes ze bij jou kunnen zitten. Een eerste stap bij de zilvervisjes bestrijding is het aanschaffen van vochtvreters. Zo maak je de ruimtes minder vochtig en vind deze insect het minder aantrekkelijk om in deze ruimtes te bivakkeren. Meestal komen de zilvervisjes niet met grote getale. Zilvervisjes bestrijden is daarom vaak niet noodzakelijk, ze richten namelijk geen schade aan in het huis. Mocht je de zilvervisjes willen lokken, kan je een halve aardappel in een open plasticzakje neerleggen. Het aardappelzetmeel zien zij als een voedselbron.

Zilvervisjes bestrijden

Zilvervisjes worden ook wel suikergasten genoemd. Het is een vleugelloos insect welke een halve tot anderhalve centimeter lang wordt. De papiervisjes en de zilvervisjes zijn beide grijsachtig en zilver van kleur, waardoor ze soms door elkaar worden gehaald. Ze zien er bijna identiek uit en dat komt vooral door de franjestaart welke ze delen. De zilvervisjes en de papiervisjes lijken veel op elkaar maar hebben wel degelijk enkele verschillen. Zo zitten de zilvervisjes het liefste in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Je ziet ze daarom veel in de keuken, de badkamer en ook in de kelder.

De leefwijze van de zilvervisjes

De temperatuur is bepalend voor hoe oud de zilvervisjes worden. In de regel worden ze twee tot drie jaar oud bij een temperatuur van 25 graden Celsius. Ze leven vooral van granen, meel, stijfsel, lijm en ook papier. Ook kunnen ze zich voeden met dode insecten, mijten en schimmels.

Schade en overlast

Als u in een grote mate last heeft van de zilvervisjes dan is het belangrijk om er natuurlijk wat aan te gaan doen. De zilvervisjes komen vaak niet in een groot aantal voor. De zilvervisjes zullen over het algemeen geen schade aanrichten.

Hoe voorkom je overlast?

Het beste is het om de ruimtes zo koel als mogelijk te houden. Bij een lage temperatuur ga je de ontwikkeling tegen. Ook is het slim om te zorgen voor een lagere luchtvochtigheid. Een luchtvochtigheid onder de 50 procent is van belang. Dicht ook naden en kieren af.

Zelf de zilvervisjes bestrijden?

Als je zelf de zilvervisjes wilt bestrijden dan is het belangrijk om een pakket te kopen om dit te doen. Gebruik spuitbussen en baitboxen. Zorg ervoor dat je de gebruiksaanwijzing goed opvolgt. Natuurlijk kun je ook een ongediertebestrijder inschakelen om het werk voor je te doen op een professionele en effectieve manier.

Hoeveel betaal je voor ongediertebestrijding?

Wat zijn de exacte kosten voor ongediertebestrijding? Gebruik het formulier en kom direct in contact met lokale ongediertebestrijders. Gratis en vrijblijvend.

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk offertes van verdelgers